350 djece u Zrinjevcu trčalo Monte utrku za djecu u sklopu Mostar Move Week-a

Unatoč kišnom vremenu koje je prijetilo otkazivanju Monte utrke za djecu u sklopu Mostar Move Week-a udruga KINEZIS je još jednom ispunila Park Zrinjevac radosnom djecom i roditeljima.

Paralelno sa početkom utrke koja je bila zakazana za 18.00h prestala je padati kiša, a dječiji osmjesi ponovno su izmamili sunce nad Mostarom. Tradicionalna Monte utrka za djecu u dužini od 400 metara i ove godine je u kratkom roku od otvaranja dosegla limit od 350 mališana koliki je maksimalan kapacitet utrke.

Djeca su se natjecala u kategorijama predškolski uzrast, prvi i drugi razred, treci i četvrti razred, te peti i šesti razred. Kako i priliči dječijem duhu i borbenosti,  natjecateljskog žara nije nedostajalo tu su se svi trudili stazu proći u najkraćem vremenu. Ipak ono što ovu utrku razlikuje od svih drugi je pristup udruge KINEZIS da se u ovoj utrci ne proglašavaju pobjednici, nego da sva djeca dobivaju medalju za sudjelovanje i poklon pakete generalnog pokrovitelja utrke kompanije Union Foods doo.

Predsjednik udruge KINEZIS prof.dr.sc. Franjo Lovrić ovakav neuobičajan pritup dječijim sportskim natjecanjima objašnjava željom da se sva djeca osjete uspješnim u sportskim aktivnostima. Iako je razumljivo da ce uvijek biti brže i sporije djece, ili pak snažnije i slabije, ovakav pristup osigurati će osjećaj zadovoljstva kod svih sudionika usmjeravajući ih da se ne natječu protiv drugih, nego da budu najbolja verzija sebe. Krajnji cilj je razvijati samopouzdanje i pozitivnu naviku kod djece za sportskim aktivnostima. Navedeno će rezultirati masovnijim i kontinuiranijim zadržavanjem većeg broja djece u sportu, a ne samo onih najboljih.

Za sve koji se žele pokrenuti biti djelom Mostar Move Week-a preostali program mogu vidjeti na sluzbenoj stranici www.kinezis.ba

350 djece u zrinjevcu trčalo monte utrku za djecu u sklopu mostar move week-a
350 djece u Zrinjevcu trčalo Monte utrku za djecu u sklopu Mostar Move Week-a

window.fbAsyncInit = function () { FB.init( { appId: '348280475330978', autoLogAppEvents: true, xfbml: true, version: 'v3.0' } ); };

}( document, 'script', 'facebook-jssdk' ));

dnevni.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.

Popularno danas