VijestiHNK: Aktivni požari u opštinama Prozor-Rama i Konjic

  HNK: Aktivni požari u opštinama Prozor-Rama i Konjic

  Na području Hercegovačko-neretvanskog kantona tokom vikenda zabilježeno je 50 požara, a trenutno su aktivni požari na području opštine Prozor-Rama, i to u Krančićima, Blacama – Crnom vrhu, Lugu i Lizopercima, te na području Konjica – na Vrapču i Bukovim glavama, gdje je opožarena velika površina, a minsko sumnjivo područje otežava gašenje ta dva požara.

  Takođe, u konjičkoj opštini požar iznad Spiljana je aktivan, ali je pod kontrolom, dok je požar u mjestu Obre ugašen i pod kontrolom, saopšteno je iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskg kantona.

  Vatrogasci DVD-a “ProzorRama” imali su 12 intervencija, a gorjela je šuma, trava i nisko rastinje. Ugašeni i sanirani požari su na Donjim Krančićima, Borovnici, Gornjim Brajkama i Marinoj Pećini, dok su ostali požari djelomično ugašeni zbog nepristupačnog terena.

  Tokom vikenda, na području Mostara zabilježena su tri požara, na području Čapljine šest, u Čitluku 14 požara, na području Jablanice deset i u Neumu jedan požar. Radilo se uglavnom o manjim požarima, u kojima je gorjela trava i nisko rastinje.

  (Fena)


  novasloboda.ba
  #HNK #Aktivni #požari #opštinama #ProzorRama #Konjic

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Ivo
  Ivohttps://mostarski.info
  Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img