VijestiHerceg: Uspjeli smo zadržati stabilnost javnih financija

  Herceg: Uspjeli smo zadržati stabilnost javnih financija

  Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg, uoči današnje sjednice Skupštine HNŽ-a, izjavio je kako je ponosan što aktualna vlada sedmu godinu za redom uspijeva usvojiti najznačajnije financijske dokumente u tekućoj za sljedeću proračunsku godinu.

  – Očekujem da će skupštinski zastupnici prihvatiti kako Izmjene i dopune Proračuna za ovu godinu, tako i Nacrt proračuna za sljedeću godinu. Znam kako će zastupnici, budući da dolaze iz različitih krajeva naše županije, imati i svoja promišljanja koja treba poštivati, ali sve nas pozivam da uzmemo u obzir uvjete u kojima se nalazimo i naše realne financijske mogućnosti. Svakako, Vlada će do izrade Prijedloga proračuna razmotriti prijedloge zastupnika kako bismo s usvojenim proračunom krenuli u novu godinu – kazao je Herceg.

  Po njegovim riječima, Vlada HNŽ-a je unatoč korona-krizi u oba financijska dokumenta zadržala stabilnost javnih financija, ali i poduprla brojne aktivnosti i različite razvojno-socijalne i infrastrukturne projekte u jedinicama lokalne samouprave.

  – Dat ćemo snažniju potporu obrazovanju, znanosti, gospodarstvu, kulturi i sportu, kao i osigurati sredstva za razvoj Zračne luke Mostar. Također, osigurali smo sredstva za obveze proistekle iz kolektivnih ugovora sa sindikatima korisnika proračuna, te značajan iznos za sudske presude. Na osobit način želim izdvojiti razvojnu dimenziju naših financijskih dokumenata – nastavak potpora u gospodarstvu, poljoprivredi i turizmu jer, bez jačanja poduzetništva i investicija na našem području, ne možemo osigurati kvalitetnije uvjete života građana i zaustaviti trend odlazaka mladih – poručio je Herceg.

  Istaknuo je kako su svi ministri Vlade HNŽ-a iskazali puno zadovoljstvo financijskim dokumentima koji će danas biti razmatrani na sjednici Skupštine HNŽ-a te je dodao kako se nada da će i skupštinski zastupnici biti istoga raspoloženja.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img