VijestiHerceg: Rezultati istraživanja o učeničkim postignućima poziv su na...

  Herceg: Rezultati istraživanja o učeničkim postignućima poziv su na buđenje

  Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg otvorio je u utorak Stručno-znanstveni skup “Školstvo-stanje, problemi, perspektiva, vizija”, koji je organizirala Hrvatska akademija za znanost i umjetnost u BiH.

  U pozdravnom obraćanju Herceg je kazao kako je počašćen da otvori ovak skup, prije svega, jer je njegova tema izraz prepoznavanja aktualnoga trenutka, prepoznavanja nužnosti objektivnoga sagledavanja ukupnoga stanja u školstvu i, na koncu, prepoznavanja nužnosti djelovanja u smjeru otklanjanja nedostataka i korigiranja manjkavosti.

  “Mi smo, kao Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, učinili i činimo čitav niz koraka kojim smo osjetno unaprijedili životni i radni standard naših prosvjetnih djelatnika, značajno poboljšali razinu i uvjete školovanja za naše učenike i studente, tehnički obnovili škole, podigli primanja nastavnicima i profesorima, upravo rješavamo zapošljavanje više od 200 djelatnika u školstvu, te stalno podupiremo rad našega Sveučilišta”, kazao je Herceg.

  Dodao je kako su učinili sve što je u njihovoj moći kako bi stvorili nužne preduvjete i za one suštinske izmjene kada je riječ o kakvoći obrazovno-odgojnog sustava.

  Dotakao se i učeničkih postignuća i rezultata provedenih istraživanja te kazao kako su oni zapravo poziv za buđenje.

  “Rezultati provedenih međunarodnih istraživanja kada govorimo o učeničkim postignućima u smislu primjene usvojenih znanja učenika u BiH, objavljivani u rasponu od 2018. do 2020. godina, nisu zadovoljavajući. Oni su poziv na buđenje koje svi mi, kao društvo, politika i vlast, moramo prepoznati”, poručio je Herceg.

  Inače, program rada skupa obuhvaća izlaganja uglednih akademika, profesora, pedagoga i psihologa, a dotiče se svih stanja i problema u školstvu ali i vizija kojim bi se moglo poboljšati školstvo na našem području, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img