More
  VijestiHerceg: Odbijanje odluke za lakši ulazak u BiH iznimno loše za turizam

  Herceg: Odbijanje odluke za lakši ulazak u BiH iznimno loše za turizam

  Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg kazao je kako je za turistički sektor i turističke radnike u BiH iznimno loše što je na posljednjoj sjednici Vijeća ministara BiH odbijena odluka o pojednostavljenju ulaska u BiH.

  “Vijeće ministara BiH nije podržalo odluku za lakši ulazak u zemlju priznavanjem antigenskog testa, potvrde o cijepljenju ili potvrde da je osoba preboljela covid-19, što je iznimno loše za turistički sektor i turističke radnike u BiH. Svjestan sam u kakvoj se poziciji naši gospodarstvenici nalaze. Vremensko razdoblje pandemije koronavirusa zaustavilo je brojne aktivnosti vezane za turizam što iziskuje što veću ozbiljnost i odgovornost u ponašanju i radu svih odgovornih i na svim razinama”, kazao je Herceg, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

  Dodao je kako je Vlada HNŽ-a uplatila više od 10 milijuna maraka za potporu gospodarstvu i očuvanju radnih mjesta temeljem Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa i potpori ekonomiji na području HNŽ-a.

  “Najveći iznos tih sredstava usmjeren je upravo na turističku djelatnost odnosno turizam koji je strateška grana gospodarstva u HNŽ. Na tom tragu, jučer sam održao sastanak s predsjednikom Udruge turizma i hotelijerstva u Međugorju Davorom Ljubićem i predstavnicima turističkog sektora i turističkih agencija, na kojemu sam svim turističkim djelatnicima i svim djelatnostima koje su povezane s turizmom dao punu potporu”, kazao je Herceg.

  Herceg očekuje da članovi Vijeća ministara BiH “ostave politiku sa strane i žurno donesu odluku kojom će se omogućiti jednostavniji prelazak državne granice i time podrže sektor turizma u BiH”.

  “Svi moramo biti svjesni kako je turizam, pretrpjevši snažne posljedice pandemije, danas na koljenima. Ne smijemo pogrešnim potezima ugasiti nadu u spas i oporavak ovog sektora koji je strateška gospodarska grana osobito u HNŽ i za koju je izravno vezana egzistencija tisuća obitelji”, poručio je Herceg, stoji u priopćenju.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img