Herceg i Špago s britanskim veleposlanikom Fieldom

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg i predsjedavajući Skupštine HNŽ-a Šerif Špago o aktualnoj situaciji u HNŽ-u te aktivnostima Vlade i Skupštine s veleposlanikom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Matthewom Fieldom.

Tom prigodom istaknuto je kako je epidemiološka situacija iznimno dobra, te posljednji tjedan nema niti jednog novooboljelog, a značajno je smanjen broj hospitaliziranih i preminulih, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

– Dobru epidemiološku situaciju dovodimo u vezu s mjerama koje su se donosile tijekom protekloga razdoblja, odgovornosti građana i procesu imunizacije – kazao je Herceg, podsjećajući kako je Vlada, uz provedbu javnozdravstvenih mjera, iznimnu pozornost posvetila i potpori gospodarstvu koje trpi ozbiljne posljedice pandemije.

Osvrnuo se, također, i na smanjenje javnih prihoda iznova apelirajući na potrebu izmjena Zakona o pripadnosti javnih prihoda FBiH.

– Od primjene Zakona, odnosno od 2006. godine, naša je županija ostala najmanje bez jednog godišnjeg proračuna. Mišljenja sam, a oko toga postoji široki konsenzus izvršne i političke vlasti u Županiji, kako se dosadašnji model mora izmijeniti i kako je on, kada je u pitanju naša županija, ubuduće neodrživ. Naše stajalište po tom pitanju dijeli i velika većina drugih županija u FBiH – poručio je Herceg.

Na sastanku s britanskim veleposlanikom bilo je riječi i o političkoj situaciji u HNŽ-u, osobito o izmjenama Ustava HNŽ.

– Vlada je dala pozitivno mišljenje na amandmane koji se odnose na konstitutivnost Srba u HNŽ i amandman koji se odnosi na jezik bošnjačkog naroda – kazao je Herceg.

  Udruženje „Novi pogled“ zajedno sa rukovodstvom Grada Mostara istaklo značaj preventivnih zdrastvenih pregleda kod žena

Dodao je kako se time želi još jednom poručiti “da je ova država jedino moguća ukoliko se neotuđiva nacionalna prava zajamče kroz najvažnije dokumente, za svaki narod i za svakog građanina na cijelom njenom prostoru”.

– Na tome tragu, očekujemo i da se otvorena pitanja kada je u pitanju hrvatski narod, a tu posebno mislim na izborni zakon i legitimno zastupanje, konačno razriješe sukladno europskim uzusima i principima, jer jedino tako možemo zamišljati BiH kao suvremenu europsku državu – zaključio je predsjednik Vlade HNŽ-a.

Veleposlanik Field zahvalio je predsjedniku Hercegu i predsjedavajućem Špagi na srdačnom prijamu i dobivenim bitnim informacijama o aktivnostima Vlade i Skupštine HNŽ. Također, predstavio je planove Veleposlanstva za projekte u Mostaru i HNŽ, dodaje se u priopćenju.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Opčine i gradovi