Helikopter OS BiH pomogao u gašenju požara na Blidinju, zatražena pomoć iz Hrvatske

Helikopter Oružanih snaga BiH pomogao je jučer pri gašenju požara na Čvrnicu. Na zahtjev Općine Posušje helikopter je stigao iz 19 sati. Civilna zaštita ŽZH od Republike Hrvatske službeno je zatražila i pomoć kanadera za gašenje požara koji bi, prema pisanju Blidinje.net, trebao stići danas.

Također se mole svi koji su u mogućnosti da danas dođu u 8 sati kako bi pomogli praviti zaštitni pojas, skup je u planinarskom domu u Masnoj Luci, a očekuje se i dolazak vojske na teren. Sumnje se da je požar nastao uslijed jakog grmljavinskog nevremena koje je prije tri dana pogodilo ovo područje.

Požar je na jako nepristupačnom terenu te se širi prema jugu u pravcu vikend naselja Napominjemo, požar koji je zahvatio Čvrsnicu u subotu večer stavljen je pod kontrolu, ali se u nedjelju ponovno aktivirao.

Riječ je o lokaciji koja je udaljena dva sata od staze na Blidinju, a vatrogasci i planinari koji su se do požara stigli u nedjelju jutro s naprtnjačama vode, probijali su se čak tri sata.

Požar je još uvijek aktivan i na nepristupačnom terenu, i bez pomoći iz zraka nemoguće ga je ugasiti, prenosi bljesak.info.

Objava Helikopter OS BiH pomogao u gašenju požara na Blidinju, zatražena pomoć iz Hrvatske pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Šta vidjeti u Mostaru