Gradu Mostaru zahvalnica za podršku i sudjelovanje u organizaciji Sarajevske Energetske i klimatske sedmice // SECW 2023

Grad Mostar se odgovorno opredijelio za energijski održiv razvoj grada na načelima energijske učinkovitosti, održive gradnje i korištenja obnovljivih izvora energije, te ubrzanog zajedničkog djelovanja usmjerenog na ublažavanje klimatskih promjena i jačanje lokalnih kapaciteta za prilagođavanje klimatskim promjenama.

Gradska uprava i administrativne strukture Grada Mostara su ključni sudionici tranzicije kroz pravovremene, usmjerene i inovativne potpore i aktivnosti, čime su pokazali odlučnost Grada u provedbi smjernica za energetsku tranziciju, te poticanje građana na aktivaciju. Primjer za to je i aktivno sudjelovanje na prvoj Sarajevskoj Energetskoj i klimatskoj sedmici //SECW 2023.

Jedan od glavnih partnera bio je Grad Mostar. Zahvalnicu za podršku i sudjelovanje u organizaciji Sarajevske Energetske i klimatske sedmice // SECW 2023 ispred organizacijskog i programskog odbora SECW-a, gradonačelniku Grada Mostara dr. Mariu Kordiću uručio je direktor kompanije nLogic Advisory, Nihad Harbaš.

“Zajedno gradimo energijski efikasnu i obnovljivu budućnost i radujemo se suradnji i u 2024. godini”, poručili su organizatori.

www.mostar.ba

Popularno danas