Gradsko vijeće Livna od Vlade HBŽ-a traži rješenje za brigu o divljim konjima

Gradsko vijeće Livna zatražilo je od Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) mišljenje o mogućim rješenjima za brigu o divljim konjima koji nastanjuju visoravan Kruzi iznad Livna.

Kako je za Fenu kazala predsjednica Gradskog vijeća Livna Hana Milak, na današnjoj tematskoj sjednici gradski vijećnici su od županijske vlade zatražili da se očituje koja opcija bi bila najoptimalnija i najbolja za problematiku livanjskih divljih konja.

– Očekujemo blagovremenu reakcija Vlade HBŽ-a zbog prirode ove problematike, budući da su neposredno i svakodnevno, u prvom redu, ugroženi životi ljudi koji prometuju dionicama kojima se konji neometano kreću, a s druge strane, zanemaruju se prava životinja, kao i turistički potencijal koji oni imaju – poručila je Milak.

U međuvremenu, dodala je Milak, sredstvima koja osiguranim u gradskom proračunu za 2021. godinu provest će se privremene mjere zbrinjavanja konja (hrana, voda, sol, električne čobanice, signalizacija), a javnim pozivom bit će angažirane udruge i organizacije koje predstave najbolje i najadekvatnije mjere i opcije za privremeno rješenje ovog problema.

(FENA) R.G.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi