Gradonačelnik Livna i tvrtka Pavić d.o.o. uljepšali blagdane Livnjacima u Sarajevu

Sarajevsko naselje Stup, i onima kojima inače nije pretjerano poznato, za vrijeme adventa postaje asocijacija na tradicionalno paljenje svijeća na adventskom vijencu, na prekrasno ukrašeno dvorište župne crkve, predblagdanska druženja, zajedništvo, te najbitnije – na pomoć potrebitima.

Naime, već tradicionalno, blagoslovom adventskog vijenca i paljenjem prve svijeće u dvorištu župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u sarajevskom naselju Stup,  započinje „Advent na Stupu“, koji je, sad već prošle 2022.godine, održan od 26.studenog do 18.prosinca.  Radi se o manifestaciji koju zajednički organiziraju spomenuta župa, Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo “Don Ivan Trobentar” i Nadbiskupijski centar za pastoral mladih “Ivan Pavao II.”, a koja je i  ove godine okupila nekoliko stotina posjetitelja iz Sarajeva, ali i okolnih mjesta koja gravitiraju prema glavnom gradu BiH. “Advent na Stupu” održavan je svake subote i nedjelje za vrijeme došašća. Ova manifestacija je humanitarnog karaktera te je prihod od prodaje različitih proizvoda namijenjen najpotrebitijim članovima župe Stup.  Posjetitelji su svake subote, te nedjeljom nakon svete mise, imali prigodu, uz dobru glazbu i različite bendove, uživati u kušanju kuhanog vina, čaja, domaćih rakija, roštilja, raznih domaćih jela i kolača te ostalih slastica u adventskim kućicama.

Budući da u Sarajevu, konkretno naselju Stup živi i dosta građana Livna, naših Livnjaka i Livanjki, i grad Livno i firma Pavić d.o.o. Livno su uplatom određenog novčanog iznosa sudjelovali i dali doprinos u organizaciji ove tradicionalne manifestacije.

  Osam vijećnika/ca u Gradskom vijeću grada Livna nije se nijednom javilo za riječ

Ovim putem se Livnjaci koji žive u Sarajevu zahvaljuju gradonačelniku Livna,  gospodinu Darku Čondriću i firmi Pavić d.o.o. Livno na suradnji i pomoći, sa nadom za nastavkom započete suradnje.

M. Mihaljević / R. Mihaljević

livnovine.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi