VijestiGradonačelnik Kordić: U Mostaru baštinimo evropske vrijednosti

  Gradonačelnik Kordić: U Mostaru baštinimo evropske vrijednosti

  Gradonačelnik Mostara Mario Kordić sudjelovao je u sklopu Konferencije o budućnosti Europe pod naslovom „Pripremajući se za sutrašnjicu: Globalna i regionalna uloga Europe u odgovoru na transnacionalne izazove“

  Gradonačelnik Mostara Mario Kordić sudjelovao je danas na panel raspravi u sklopu Konferencije o budućnosti Europe pod naslovom „Pripremajući se za sutrašnjicu: Globalna i regionalna uloga Europe u odgovoru na transnacionalne izazove“ koja je održana u Hrvatskom  domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

  „Sretan sam, kao gradonačelnik da posljednjih godinu dana u Mostaru baštinimo iste one vrijednosti koje su definirane u članku 2 Ugovora iz Lisabona, kao što su ljudska prava i slobode, jednakost i druge. Cijelo ovo vrijeme vlada osobiti interes za procese koji se odvijaju u Gradu Mostaru, kao gradonačelnik imao sam priliku iskustva podijeliti sa brojnim predstavnicima zemalja članica europske unije. Uvijek kroz jasnu opredijeljenost da upravo tom društvu želimo pripadati.

  Jasno je da se i Europska unija danas suočava s brojnim izazovima, najveći od svih ratne strahote u Ukrajini. Kao i svaka zajednica suočava se i sa brojnim unutarnjim izazovima. Netko mudar je kazao kako problemi i poteškoće nisu znak za zaustavljanje, nego vodilja i usmjerenje. S toga pozdravljajući vas još jednom vjerujem kako će ova konferencija otvoriti put i usmjerenje u kojem trebamo mi kao društvo, zajedno s Europom kojoj pripadamo dalje koračati“, poručio je tom prilikom gradonačelnik Mostara.

  Domaćin panela bio je ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman, a sudjelovali su zamjenik ministrice vanjskih poslova Bosni i Hercegovine Josip Brkić, profesor sa Sveučilišta u Mostaru Dražen Barbarić, te putem video veze zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Adna
  Adnahttps://www.tnt.ba
  Adna je mlada multimedijalna novinarka koja radi na medijima TNT Grupacije. Prati vijesti iz Mostara gdje živi i studira.

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img