Gradonačelnik Kordić na Božićnom prijemu u manastiru Žitomislić

U povodu najradosnijeg blagdana, pravoslavnog Božića u manastiru Žitomislići organiziran je svečani Božićni prijem kojemu je uz brojne ugledne iz vjerskog, društvenog i političkog života prisustvovao i gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić.

On je tom prilikom podsjetio kako je Grad Mostar podržao osnivanje Fondacije Muzeja Žitomislići koja se bavi promocijom muzeja, ali i povezivanja sa drugim muzejima, galerijama i nevladinim organizacijama.

“Grad Mostar je prije godinu i pol dana prepoznao ovaj projekt kao važan za srpsku zajednicu. Drago mi je što je zaživio i predstavlja nešto čime se oni ponose. Mi ćemo i dalje podržavati projekt jer na taj način zajedno sa srpskom zajednicom podržavamo kulturni identitet Grada Mostara.  Svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti želim Sretan Božić i da ga proslave u miru i blagoslovu”, poručio je gradonačelnik Kordić.

Iguman manastira Žitomislić Danilo Pavlović u prigodnom obraćanju istaknuo je kako je Bog na Božić uistinu s nama i slavimo njegov dolazak među ljude.

“Bog postaje čovjekom da bi mi postali bliski njegu i to je ono što je suština naše svetkovine. Manastir Žitomislić je svima vama dobro poznata svetinja i ovdje vijekovima svjedoči o postojanju Boga među ljudima. Njegova obnova je bila značajna zato što s ovim manastirom, njegovom obnovom i njegovim postojanjem postojimo svi mi ovdje, povratnici, ljudi koji vijekovima žive na svojim ognjištima”, rekao je iguman Danilo Pavlović.

  U mostarskoj 'covid bolnici' 11 pacijenata

On je naveo kako je Muzej otvoren 2019. godine svjedočanstvo bogate riznice koju manastir Žitomislići ima.

Direktorica Fondacije Muzej Žitomislići Irina Kolak Mandić zahvalila je Gradu Mostaru na velikoj potpori i osvrnula se na projekte koji je Fondacija realizirala u godinu i pol dana postojanja.

gradonačelnik kordić na božićnom prijemu u manastiru žitomislić

gradonačelnik kordić na božićnom prijemu u manastiru žitomislić

www.mostar.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi