Grad Mostar za stipendiranje studenata izdvaja 357.000 KM

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić potpisao je ugovore sa studentima, ovogodišnjim stipendistima Grada Mostara. Riječ je o 90 novih uz 136 prošlogodišnjih stipendista koji nastavljaju s primanjem stipendija i u ovoj godini.

Stotinu pedeset maraka primat će mjesečno studenti koji studiraju u Mostaru, a 200 maraka oni koji se školuju van svoga grada. Za tu je svrhu Grad Mostar u proračunu planirao 357.000 maraka.

„Stipendije su nešto što je značajno kao pomoć studentima u Gradu Mostaru i njihovim obiteljima prilikom školovanja. Mogu li i trebaju li biti veće – mislim da bi uvijek mogle i trebale biti veće. Shodno našim mogućnostima ove godine smo izdvojili u proračunu koliko smo mogli“, kazao je Kordić.

Od 2005. godine do danas Grad Mostar je podijelio 6,9 milijuna maraka stipendija za 4.168 studenata. Za studentski standard svaka pomoć je dobrodošla.

„S obzirom na to kakva je situacija, puno će da znači“, kaže stipendistica Melisa Lerić.

„Zasigurno ne samo meni nego i svim studentima u gradu Mostaru ovo će uvelike pomoći našem školovanju i u našim svakodnevnim aktivnostima“, dodaje stipendist Zaim Medić.

Na natječaj o dodjeli stipendija bilo je mnogo više prijavljenih, no što je bilo novca. Kod izbora ključne su uloge odigrali različiti kriteriji, od uspjeha u školovanju, sportskim aktivnostima i, na koncu, socijalnoga statusa. (federalna.ba)

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas