VijestiGrad Mostar korak bliže realizaciji projekta deponije Uborak

  Grad Mostar korak bliže realizaciji projekta deponije Uborak

  Grad Mostar i Europska banka za obnovu i razvoj u martu su potpisali zajednički sporazum, koji obećava financijsku i strategijsku partnersku pomoć Mostaru u rješavanju JP Deponija i stvaranju zelenog Mostara.

  Na posljednjoj sjednici Federalna vlada podržala je i inicijativu da se kreditnim zaduženjem kod Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) osiguraju sredstva za realizaciju projekta „Implementacija plana prilagođavanja regionalne deponije Uborak – Buđevci“ u iznosu do 5.000.000 eura. Prihvativši informacija o kreditu EBRD-a kao osnovu za vođenje pregovora, Vlada je zadužila Federalno ministarstvo financija i Grad Mostar da u tim za pregovore o kreditu imenuju svoje ovlaštene predstavnike.

  Tim povodom predstavnici Grada Mostara i Europske banke za obnovu i razvoj održali su u četvrtak kick-off sastanak, kao prvi inicijalni sastanak u aplikaciji za dobivanje kredita.

  Cilj ovog sastanka bilo je uraditi dubinsku analizu projekta po pitanju okoliša, tehničkih elemenata projekta i društvenih pitanja.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Adna
  Adnahttps://www.tnt.ba
  Adna je mlada multimedijalna novinarka koja radi na medijima TNT Grupacije. Prati vijesti iz Mostara gdje živi i studira.

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img