Grad Mostar i INTERA TP potpisali sporazum o suradnji

-

Grad Mostar i INTERA Tehnološki park potpisali su u četvrtak sporazum o suradnji koji bi trebao doprinijeti jačanju gospodarskih aktivnosti i novom zapošljavanju u realnom sektoru.

Sporazum su potpisali gradonačelnik Mario Kordić uime Grada Mostara i izvršni direktor INTERA TP Vedran Šimunović, priopćili su petak iz INTERA Tehnološkog parka.    

Polazna točka sporazuma su zajednički interesi i spremnost da svojim aktivnostima u okviru zakonskih nadležnosti, doprinesu stvaranju i poboljšanju poslovnog okružja, kao i unaprijede međusobnu suradnju na području Grada Mostara. 

Grad Mostar i INTERA TP su sporazumom predvidjeli aktivnosti za privlačenje digitalnih nomada preko CODE HUB coworking prostora, potporu poslovnom povezivanju s dijasporom i privlačenju inozemnih investicija suradnjom kroz Connecto konferenciju.

Pored tih aktivnosti predviđena je i potpora razvoju start-up kompanija kroz aktivnosti poslovnog inkubatora, zatim suradnja i partnerstva u provedbi projekata koje financiraju donatori, te suradnja u razvoju koncepta ”pametnih” gradova i procesa digitalizacije.

Jedan od motiva uspostave suradnje leži u promociji digitalnih alata i tehničkih znanja, usmjeravanju poduzetnih pojedinaca i investitora ka stvaranju novih kompanija kroz inkubator, tehnološkom razvoju, ali i stvaranju poveznice između gospodarstva i visokog obrazovanja kroz transfer znanja i tehnologija, navode iz Intere. 

U cilju uspostavljanja dugoročne suradnje, predstavnici Grada Mostara i INTERA TP će održavati redovite sastanke te razmjenjivati informacije i kontakte te kreirati projekte na kojima će surađivati.

Potpisivanje sporazuma o suradnji između Grada Mostara i INTERA Tehnološkog parka je važan korak prema boljoj suradnji Grada i realnog sektora, koji će, u konačnici, zasigurno pridonijeti jačanju gospodarskih aktivnosti i doprinijeti novom zapošljavanju u realnom sektoru, navodi se u priopćenju. 

spot_img
spot_img

Mostar vijesti