More
  VijestiGrad Mostar i INTERA TP potpisali sporazum o suradnji

  Grad Mostar i INTERA TP potpisali sporazum o suradnji

  Grad Mostar i INTERA Tehnološki park potpisali su u četvrtak sporazum o suradnji koji bi trebao doprinijeti jačanju gospodarskih aktivnosti i novom zapošljavanju u realnom sektoru.

  Sporazum su potpisali gradonačelnik Mario Kordić uime Grada Mostara i izvršni direktor INTERA TP Vedran Šimunović, priopćili su petak iz INTERA Tehnološkog parka.    

  Polazna točka sporazuma su zajednički interesi i spremnost da svojim aktivnostima u okviru zakonskih nadležnosti, doprinesu stvaranju i poboljšanju poslovnog okružja, kao i unaprijede međusobnu suradnju na području Grada Mostara. 

  Grad Mostar i INTERA TP su sporazumom predvidjeli aktivnosti za privlačenje digitalnih nomada preko CODE HUB coworking prostora, potporu poslovnom povezivanju s dijasporom i privlačenju inozemnih investicija suradnjom kroz Connecto konferenciju.

  Pored tih aktivnosti predviđena je i potpora razvoju start-up kompanija kroz aktivnosti poslovnog inkubatora, zatim suradnja i partnerstva u provedbi projekata koje financiraju donatori, te suradnja u razvoju koncepta ”pametnih” gradova i procesa digitalizacije.

  Jedan od motiva uspostave suradnje leži u promociji digitalnih alata i tehničkih znanja, usmjeravanju poduzetnih pojedinaca i investitora ka stvaranju novih kompanija kroz inkubator, tehnološkom razvoju, ali i stvaranju poveznice između gospodarstva i visokog obrazovanja kroz transfer znanja i tehnologija, navode iz Intere. 

  U cilju uspostavljanja dugoročne suradnje, predstavnici Grada Mostara i INTERA TP će održavati redovite sastanke te razmjenjivati informacije i kontakte te kreirati projekte na kojima će surađivati.

  Potpisivanje sporazuma o suradnji između Grada Mostara i INTERA Tehnološkog parka je važan korak prema boljoj suradnji Grada i realnog sektora, koji će, u konačnici, zasigurno pridonijeti jačanju gospodarskih aktivnosti i doprinijeti novom zapošljavanju u realnom sektoru, navodi se u priopćenju. 

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img