Gardonačelnik Kordić u Trebinju na proslavi Dana Europe

Povodom obilježavanja Dana Europe, Ured Europske unije u BiH organizirao niz aktivnosti širom BiH koje slave talente i kulturna bogatstva Starog kontinenta, s posebnim fokusom na mlade u okviru “Europske godine mladih”.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić zajedno povodom obilježavanja Dana Europe prisustvovao je u Trebinju koncertu klasične muzike Simfonijskog orkestra Trebinje u Muzeju Hercegovine, a koncertu je bio nazočan i voditelj Delegacije Europske unije u BiH Johan Sattler, neki od veleposlanika, kao i predstavnici lokalnih vlasti Trebinja.

Napominjući da Ured Europske unije u BiH svake godine odabira drugo mjesto u zemlji na kojem će proslaviti Dan Europe s veleposlanicima Europske unije, Sattler je kazao da ipak nije slučajno da je to ove godine Trebinje, jer ono, kako kaže, predstavlja divnu kombinaciju prirodnih ljepota i kulturno povijesnih dobara.

“Ovdje smo jer slavimo ideju ujedinjene Europe, kontinenta koji je izašao iz rata ka boljoj budućnosti”, kazao je Sattler, ističući da su upravo pronalaženja rješenja, prelazak iz rata u mirno stanje, izgradnja demokracije, vladavina prava, glavne teme koje su itekako važne, naročito u vremenu što se i sada negdje ratuje dok mi ovdje slavimo.

“Posebno sam sretan što sam ovdje sa cijelom obitelji veleposlanika Europske unije i hvala još jednom svima. Sretan Dan Europe”, istaknuo je on.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Adin
Adin
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

Popularno danas