Futsal: U Mostaru počinje turnir drugog kruga Lige prvaka

Nakon što je u dva navrata prvak BiH, Mostar SG, bio domaćin prvog kruga Lige prvaka, svoje utakmice kao domaćin drugog kruga, odnosno Main runde, aktualni prvaci BiH prošle su sezone igrali u Jablanici, a ovaj put – igra se u Mostaru.

Prvak BiH ove se sezone nalazi u drugom dijelu drugog kruga Lige prvaka, gdje imamo četiri grupe iz kojih samo prvoplasirana reprezentacija ide u Elitnu rundu, za razliku od ‘puta A’, gdje iz četiri grupe dalje idu po tri ekipe. Zato aktualnog prvaka, osvajača Kupa BiH, očekuje izuzetno težak posao. Čak puno teži nego što je to bio slučaj prošle godine.

Kao protivnici s druge strane terena naći će se u prvak Srbije, Loznica, iskusni Araz iz Azerbajdžana i švedski Örebro SK – Šveđani su se do Mostara probili preko prvaka Turske, Gruzije i Njemačke dok je sastav Loznice zauzeo prvo mjesto na turniru prvog kruga u Bernu.  

Loznica, ekipa koja dolazi istoimenog grada, također je i osvajač duple krune u Srbiji. U posljednjem prvenstvenom kolu gosti iz Srbije upisali su poraz, prvi nakon 16 utakmica. S druge strane, Araz je super iskusna ekipa bez koje je futsal Liga prvaka…
Što se tiče igračkog kadra Mostar SG-a, ekipu su napustili Galić i Vesić, dok su tu četiri nova imena – Amir Ahmadpour i Hamed Khodaie iz Irana te Vedad Jašarević i Admir Čorhodžić iz Salinesa. Prvi protivnik, Loznica, u svojim redovima ima nekolicinu provjerenih imena – tu su reprezentativci Srbije Jakov Vulić, Đorđe Rosić, Nemanja Milosavljević, kao i dugogodišnji igrač Mostar SG-a, Daniel De Souza koji igra za Sjevernu Makedoniju.
Ekipu Loznice izuzetno dobro poznaje igrač Mostar SG-a Slobodan Rajčević, koji se početkom prošle godine vratio u Mostar.

– Ja sam svima rekao da je najvažnija i najteža utakmica ta prva protiv Loznice. Ona može dirigirati stanje u grupi. Mislim da od nje dosta ovisi i ako tu prvu utakmicu uspijemo dobiti, mislim da imamo najveće šanse za prolaz. Ekipu Loznice poznajem dobrom, Sa dosta igrača sam igrao ranije, što u klubovima, što u reprezentaciji, sa ovim mlađima igram i dalje u reprezentaciji. Imaju spoj iskustva i mladosti, jako su dobri. Međutim, mi smo domaćini, naš cilj je jasan prolaz dalje u Elitnu rundu, imamo kvalitetu za nešto tako, naglasio je Rajčević. 

Turnir se igra u dvorani u Sjevernom logoru, utakmice su na rasporedu od srijede do subote. Prvu utakmicu od 17 sati i 30 minuta u srijedu igraju Araz – Örebro, dok je za 20 sati najavljen duel Mostar SG – Loznica grad 2018. F. I.

………………………………………………………….

Raspored:

Srijeda

ARAZ – ÖSK Futsal 17.30

KMF Loznica Grad – FC Mostar SG 20.00

Četvrtak

KMF Loznica Grad – ARAZ 17.30

FC Mostar SG- ÖSK Futsal 20.00

Subota

ÖSK Futsal – KMF Loznica Grad 17.30

FC Mostar SG – ARAZ 20.00

The post Futsal: U Mostaru počinje turnir drugog kruga Lige prvaka appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

javno.ba

Popularno danas