back to top

FUP uhitio dvojac zbog prevare: Osumnjičeni da su oštetili “MI Rakitno” za 205 tisuća KM

U utorak, 16.4.2024.godine, policijski službenici Federalne uprave policije su u suradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, PU Banja Luka, po Naredbama Županijskog tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije i Županijskog suda u Širokom Brijegu, na području Banja Luke izvršili pretrese na dvije lokacije i lišili slobode dvije osobe I.M. (1976) i Đ.J. (1991).

Imenovani se sumnjiče za izvršenje kaznenog djela “Prevara u gospodarskom poslovanju”, iz člana 251. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, na način da su po prethodnom dogovoru, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi, znajući da neće izvršiti plaćanje naručene robe, dana 17.7.2019. godine sa poduzećem “MI Rakitno” d.o.o. sklopili ugovor o poslovnoj suradnji, koju su kasnije i ostvarili, te su kao garanciju priložili mjenicu bez pokrića, a kojim radnjama su oštetili poduzeće “MI Rakitno” d.o.o. za iznos od 205.000 KM.

Nakon izvršenog pretresa, privremeno je oduzeta određena dokumentacija koja se može dovesti u vezu sa izvršenjem ovoga kaznenog djela. Lica lišena slobode su privedeni u prostorije Federalne uprave u Livnu odakle će nakon ispitivanja, biti predani u zakonskom roku nadležnom tužiteljstvu na daljnje postupanje uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

Post FUP uhitio dvojac zbog prevare: Osumnjičeni da su oštetili “MI Rakitno” za 205 tisuća KM je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Popularno danas