back to top

FOTO/VIDEO | Pogledajte kako je izgledalo hapšenje zaposlenika Granične policije BiH

Blagoje Milović, pomoćnik zapovjednika Jedinice Granične policije Trebinje, i Ivica Bago, državljanin BiH i Hrvatske, su uhapšeni zbog sumnje na organizirani kriminal i druga krivična djela, dok je zamjenik direktora SIPA Zoran Galić pobjegao u Hrvatsku, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Milović i Bago su uhapšeni jučer po naredbi Tužiteljstva BiH zbog organiziranog kriminala, nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda, zloupotrebe položaja ili ovlasti i drugih krivičnih djela, a istragom je obuhvaćen i Galić zbog primanja mita i zloupotrebe položaja dok je bio direktor Granične policije BiH.

Također, postoji osnovana sumnja da je nepoznata osoba iz navedenih institucija uključenih u istragu dostavila informacije o istrazi i planiranim mjerama protiv Galića, što bi predstavljalo krivično djelo povrede tajnosti postupka, navodi se u saopćenju.

Tužiteljstvo BiH najavljuje da će sprovede istragu zajedno s domaćim i međunarodnim partnerima kako bi identificirali i procesuirali navedenu osobu u skladu sa zakonom.

foto/video | pogledajte kako je izgledalo hapšenje zaposlenika granične policije bih

“Osumnjičeni Galić je, nakon dobijenih informacija, jučer popodne ilegalno prešao granicu BiH i pobjegao u Hrvatsku gdje se i dalje nalazi”, ističu iz Tužiteljstva.

Tužiteljstvo naglašava da istragu zajedno s MUP-om RS provodi i Agencija za istrage i zaštitu BiH.

foto/video | pogledajte kako je izgledalo hapšenje zaposlenika granične policije bih

Istraga visokog nivoa korupcije u ovom slučaju se nastavlja uz podršku EVROPOL-a.

Post FOTO/VIDEO | Pogledajte kako je izgledalo uhićenje zaposlenika Granične policije BiH je prvi puta viđen na Grude Online.

Izvor: ( www.grude-online.info / Mostarski.info )

Popularno danas