back to top

FOTOGRAFIJA: Biskup Petar Palić podijelio sakrament Svete potvrde u Gracu

U nedjelju, 26. svibnja 2024. godine, na blagdan Presvetog Trojstva, u Gracu, održana je svečana podjele sakramenta krizme za osam krizmanika. Ovaj važan događaj okupio je brojne vjernike iz lokalne zajednice, kao i rodbinu i prijatelje krizmanika, koji su zajedno proslavili ovu značajnu duhovnu prekretnicu.

Svetu misu i obred krizme predvodio je biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski, Petar Palić. Prisutni su bili još i gradački župnika don Antun Pavlović i đakon Antonio Zirdum, biskupov tajnik. Biskup je u svojoj nadahnutoj propovijedi naglasio važnost sakramenta krizme, koji predstavlja primanje punine Duha Svetoga, te je potaknuo krizmanike da ustraju u vjeri i budu svjetlo svojim zajednicama.

Nakon završetka obreda, krizmanici i njihovi gosti okupili su se ispred crkve kako bi međusobno čestitali, družili i fotografirali.

Ova krizmena svečanost u Gracu još jednom je pokazala snagu zajedništva i vjere koja povezuje lokalnu zajednicu. Krizmanici će se s ponosom sjećati ovog posebnog dana i obećanja koja su dali, dok će kumovi nastaviti pružati podršku i vodstvo na njihovom duhovnom putu.

Blagdan Presvetog Trojstva, koji slavi otajstvo jedinstva Boga u trima osobama – Oca, Sina i Duha Svetoga, bio je savršena prilika za ovu svečanost, dodatno naglašavajući duhovnu dimenziju i važnost sakramenta krizme.

Objava FOTO: U Gracu sakrament Svete potvrde podijelio biskup Petar Palić pojavila se prvi puta na Neum.online.

Izvor: ( neum.online / Mostarski.info )

Popularno danas