back to top

FOTO | Zoran Milanović odlikovao Čapljinca Žarka Pavlovića za junački čin u Domovinskom ratu

”Ovo je dug časti prema ljudima koji ili do sad nisu bili odlikovani ili nisu bili odlikovani na način koji ja smatram adekvatnim. Moja duboka zahvalnost za sve što ste dali Domovini”, rekao je predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović na svečanosti povodom uručenja odlikovanja i dodijele počasnih činova brigadnih generala braniteljima iz Domovinskog rata.

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske odlikovao je hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.

Za junački čin u Domovinskom ratu Redom Nikole Šubića Zrinskog odlikovani su Mirko Mandalinić, Ivica Mikulić i Žarko Pavlović.

U ime odlikovanih i promaknutih branitelja iz Domovinskog rata obratio se počasni brigadni general Marijan Biškić koji je istaknuo da su oni i njihove obitelji iznimno ponosni dobivenim odlikovanjima i promaknućima u čin generala, ali istovremeno i razočarani ukupnom atmosferom u društvu.

”Svi mi ovdje nazočni došli smo u instituciju Predsjednika Republike Hrvatske koju smo kao branitelji uvijek iznimno cijenili i poštovali. Ponosni smo i danas došli na uručenje i dodjelu odličja i odluka o promaknućima koja smo svojim doprinosom borbi hrvatskog naroda za slobodu i samostalnost Republike Hrvatske i zaslužili”, kazao je počasni brigadni general Marijan Biškić.

Zahvalio je predsjedniku Milanoviću što jednako cijeni doprinos obje hrvatske borbene komponente iz Domovinskog rata, HV i HVO, te što nije zaboravio poginule i umrle branitelje i njihova djela.

foto | zoran milanović odlikovao čapljinca žarka pavlovića za junački čin u domovinskom ratu

”Brojke poginulih, nestalih i umrlih branitelja kao i onih koji su izvršili samoubojstvo obvezuju i pozivaju na ozbiljnost sve odgovorne u Republici Hrvatskoj i treba ih stalno ponavljati kako ne bi zaboravili cijenu plaćenu za slobodu koju danas svi uživamo ni posljedice koje imaju branitelji i njihove obitelji nakon Domovinskog rata”, rekao je između ostalog u svojem obraćanju počasni brigadni general Marjan Biškić.

Uz predsjednika Milanovića na svečanosti su bili posebni savjetnik Predsjednika Republike za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković, savjetnik Predsjednika Republike za obranu Ivica Olujić, savjetnik Predsjednika Republike za nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić, savjetnik Predsjednika Republike za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić, savjetnica Predsjednika Republike za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković, glavni tajnik Ureda predsjednika Dinko Suton i pobočnik Predsjednika Republike brigadir Vlado Čulina.

Objava FOTO | Zoran Milanović odlikovao Čapljinca Žarka Pavlovića za junački čin u Domovinskom ratu pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

caportal.net

Popularno danas