FOTO/VIDEO | Rehabilitacijski centar ”Život” – novim metodama liječe bolove

Na adresi Bleiburških žrtava 49 u Mostaru se nalazi rehabilitacijski centar ”Život” koji se bavi suvremenom fizioterapijom.

U RC ”Život” rade se različite vrste manualnih tehnika, a po svemu sudeći u ovom centru imaju totalno drukčiji pristup prema svojim pacijentima.

Upravo po tom pristupu izdvajaju se od ostalih, a korisnici sa otklonjenom boli i s osmijehom na lice napuštaju Rehabilitacijski centar ”Život”.

U razgovoru s Darkom Bilićem, fizioterapeutom i vlasnikom rehabilitacijskog centra ”Život” doznali smo više o metodama kojim se bave, ali i tehnikama koje koriste.

”Rehabilitacijski centar ”Život” otvoren je prije pet godina i upravo smo nedavno proslavili taj mali jubilej. Naravno, to nije moje prvo radno mjesto. Fizioterapeut sam već 19 godina, a centar sam otvorio  s ciljem da rješavamo probleme koštanog mišićnog sustava. U Mostaru i na ovom području ne postoji centar koji se bavi isključivo fizioterapijom i rješavanjem problema koštanog mišićnog sustave koji pravi dosta velike probleme kod ljudi”, ističe Bilić.

Darko Bilić

Rehabilitacijski centar ”Život” prvi je centar koji je tehnike Bowen i Emmett doveo u Bosnu i Hercegovinu.

Osim Darka Bilića, u RC ”Život” radi veliki broj mladih fizioterapeuta koji su završili svoje obrazovanje i sada uz rad pohađaju dodatne edukacije.

Među njima je i Tomislav Romić, mladić iz Posušja koje je svoje obrazovanje završio na Sveučilištu u Mostaru, a sada je član tima RC ”Život”.

foto/video | rehabilitacijski centar ”život” – novim metodama liječe bolove
Tomislav Romić

Romić je govorio o najčešćim problemima s kojim dolaze pacijenti.

”Susrećemo se sa dosta problema, tipa koštano mišićnog sustava što je zapravo i moj odsjek, traumatologija i ortopedija, a najviše za sada radim te hematome na suvremeni način. Pokušavamo vratiti ljude što prije u te svakodnevne aktivnosti”, ističe Romić.

Objava FOTO/VIDEO | Rehabilitacijski centar ”Život” – novim metodama liječe bolove pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

caportal.net

Popularno danas