FOTO/VIDEO: PROSLAVA 30. obljetnice ustroja Brigade kralja Tomislava – Tomislavgrad

Danas (subota, 2. srpnja, 2022.) u Tomislavgradu je proslavljena 30. obljetnica osnivanja slavne Brigade kralja Tomislava, a dan je bio vruć, sunčan i sparan.

Svetu misu zahvalnicu za sve poginule i umrle hrvatske branitelje, uz koncelebraciju više mjesnih svećenika, predvodio je je fra Stipe Rotim. Svetoj misi nazočili su brojni  i izaslanstva iz drugim mjesta, pristigli na proslavu vrijedne obljetnice.

foto/video: proslava 30. obljetnice ustroja brigade kralja tomislava – tomislavgrad

Nakon svete mise žitelji Tomislavgrada, pripadnici Brigade kralja Tomislava, članovi povijesne postrojbe – Hajdučke družine Mijata Tomića, predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata, izaslanstva iz drugih mjesta, članice svjetskih prvakinja, zlatnih Tomislavgradskih mažoretkinja, brojni gosti i uzvanici u mimohodu su se uputili do spomen obilježja poginulim braniteljima, gdje su zapaljene svijeće i položeni vijenci.

Vijence ispred spomenika položili su predstavnici Udruge roditelja poginulih branitelja HVO, HVIDR-e, Tomislavgrad i HBŽ,  izaslanstva udruga iz Kupresa, Posušja, Omiša, HZHB, predstavnici Općine  Tomislavgrad, HBŽ, OS B i H…(ako smo nekoga zaboravili prepoznat ćete ga / prepoznat će se na fotografijama!).

Prigodnu molitvu za duše poginulih i umrlih hrvatskih branitelja pred spomenikom je predvodio duvanjski gvardijan fra Sretan Ćurčić.

Nakon toga, mnogi su se uputili u kino-dvoranu KIC gdje je održana Svečana akademija u povodu 30. obljetnice ustroja Brigade kralja Tomislava. Druženje branitelja i uzvanika nastavljeno je u Hotelu “Tomislavu” u Tomislavgradu.

Preživjelim braniteljima čestitamo 30. obljetnicu Brigade, a poginulim i umrlima pokoj vječni i hvala im za sve, hvala im za živote koje položiše na oltar domovine.

  Federacija traži zabranu izvoza drveta i peleta

www.tomislavnews.com/Lj. Đikić/Foto i video: Tomislavnews.com

www.tomislavnews.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi