back to top

FOTO/VIDEO: Na Marića gaju održana 11. tradicionalna “Raštikijada”

I ove godine, 11. put za redom, na Agroturizmu Marića gaj održana je tradicionalna “Raštikijada”  – natjecanje u kuhanju raštike.

Ovo je jedan od najvećih kulinarskih događaja u Hercegovini, a i šire. Natjecanje u pripremi jela od raštike već je postala tradicionalna manifestacija za ovo doba godine te je iz godine u godinu posjećuje sve više posjetitelja.

Osnova je natjecanje u kuhanju raštike i promocija istih. Natjecanje je održano u dvije kategorije, prva je tradicionalna hercegovačka raštika koja se kuha s mesom (suhim ili svježim), a druga kategorija su inovativna jela. Od raštike se mogu raditi predjela, glavna jela, napitci i deserti. U drugoj kategoriji su također uključena i internacionalna jela od raštike koja se u svakoj regiji ili državi priprema na poseban način.

Na ovogodišnjih manifestaciji sudjelovalo je 18 ekipa iz BiH i Hrvatske, a najbolja jela ocjenjivao je žiri u sastavu Ljubo Grizelj i Ivo Jurilj. Svako jelo ocijenili su posebno, po određenim kriterijama. Jelo koje je imalo najveći zbroj bodova u svim kategorijama je pobjedničko. Nagrade koje su se dodijelile su prvo, drugo i treće mjesto u kategoriji tradicionalna hercegovačka jela od raštike i najbolje inovativno jelo od raštike.

Prvo mjesto na ovogodišnjoj Raštkijadi pripalo je ekipi “Učiteljice”, a treće mjesto “Restoran Filipo Grude”.  Ekipa koja je osvojila drugo mjesto nije se pojavila. “Tete iz dječjeg vrtića Grude” osvojile su prvo mjesto u kategoriji inovativna jela od raštike.

U zabavnom dijelu programa sve nazočne zabavljali su domaći momci iz TS Stari Fenjer, Složni Bećari iz Čitluka i TS Đeram iz Vinkovaca.

Marića gaj je na ovoj 11. manifestaciji posjetio uistinu veliki broj posjetitelja koji su uživali u odličnom ambijentu, hrani i piću do kasnih večernjih sati.

foto/video: na marića gaju održana 11. tradicionalna “raštikijada” foto/video: na marića gaju održana 11. tradicionalna “raštikijada” foto/video: na marića gaju održana 11. tradicionalna “raštikijada” foto/video: na marića gaju održana 11. tradicionalna “raštikijada” foto/video: na marića gaju održana 11. tradicionalna “raštikijada” foto/video: na marića gaju održana 11. tradicionalna “raštikijada” foto/video: na marića gaju održana 11. tradicionalna “raštikijada” foto/video: na marića gaju održana 11. tradicionalna “raštikijada” foto/video: na marića gaju održana 11. tradicionalna “raštikijada” foto/video: na marića gaju održana 11. tradicionalna “raštikijada” foto/video: na marića gaju održana 11. tradicionalna “raštikijada” foto/video: na marića gaju održana 11. tradicionalna “raštikijada” foto/video: na marića gaju održana 11. tradicionalna “raštikijada” foto/video: na marića gaju održana 11. tradicionalna “raštikijada” foto/video: na marića gaju održana 11. tradicionalna “raštikijada” foto/video: na marića gaju održana 11. tradicionalna “raštikijada” foto/video: na marića gaju održana 11. tradicionalna “raštikijada” foto/video: na marića gaju održana 11. tradicionalna “raštikijada” foto/video: na marića gaju održana 11. tradicionalna “raštikijada” foto/video: na marića gaju održana 11. tradicionalna “raštikijada” foto/video: na marića gaju održana 11. tradicionalna “raštikijada” foto/video: na marića gaju održana 11. tradicionalna “raštikijada” foto/video: na marića gaju održana 11. tradicionalna “raštikijada” foto/video: na marića gaju održana 11. tradicionalna “raštikijada” foto/video: na marića gaju održana 11. tradicionalna “raštikijada” foto/video: na marića gaju održana 11. tradicionalna “raštikijada” foto/video: na marića gaju održana 11. tradicionalna “raštikijada” foto/video: na marića gaju održana 11. tradicionalna “raštikijada” foto/video: na marića gaju održana 11. tradicionalna “raštikijada” foto/video: na marića gaju održana 11. tradicionalna “raštikijada” foto/video: na marića gaju održana 11. tradicionalna “raštikijada”

Post FOTO/VIDEO: Na Marića gaju održana 11. tradicionalna “Raštikijada” je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Popularno danas