Ponovno uspostavljeni letovi Zagreb -Mostar; U zračnu luku sletjeli putnici iz Zagreba

U Zračnu luku Mostar u srijedu je sletio avion Dash 8-Q400 Croatia Airlinesa s putnicima iz Zagreba čime su službeno ponovno uspostavljeni letovi Zagreb – Mostar.

“Na današnjem letu je došlo 20 putnika iz Zagreba, a na odlasku ih je bilo 22-oje. S obzirom na kratak rok kojim smo pripremali rutu ovo je dobar broj- rekao je na konferenciji za novinare Marko Đuzel v.d. ravnatelja Zračne luke Mostar povodom ponovnog uvođenja letova Mostar” Zagreb, koji će prometovati tri puta tjedno, prenosi Fena.

Podsjetio je da je ovo prva linija nakon skoro tri godine u Zračnoj luci Mostar, dodajući kako cijene charter letove, ali da je ovo ‘prozor’ koji otvara izlazak u Europu i svijet.

Govoreći o budućem razvoju mostarske zračne luke, Đuzel je optimistično najavio “agresivniji razvoj zračne luke” u 2024. godini što bi, kako je kazao, rezultiralo potpisivanjem ugovora s kompanijama s kojima trenutno pregovaraju, te da za ovu godinu očekuju povećanje putnika do 20 do 25 tisuća, odnosno povećanje od 150 posto.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić je zahvalio svima koji su radili na ovom projektu.

“Zavalio bih direktoru Croatia Airlines i državnom tajniku iz ministarstva RH koji su dali potporu te naravno direktorima Zračne luke Mostar koji su dali veliki doprinos kao i bivšoj upravi koja je radila i financijski konsolidirala Zračnu luku i dala doprinos, kao i svima koji su pokazali ozbiljan angažman”, kazao je Kordić, zamolivši također novinare da budu partneri i promotori ove linije.

Podsjetio je da je Grad Mostar, kao većinski vlasnik Zračne Luke Mostar, kontinuirano pomagao financijski kroz proračun Grada Mostara toj zračnoj luci, a da su dotacije bile i iz federalnog proračuna te su sve financije iskorištene za pripremanje te zračne luke i njezin oporavak nakon epidemije koronavirusa u cilju da se stanovnicima Hercegovine, vezom sa Zagrebom, omogući povezivanje s europskom mrežom letova.

“Ovo nije linija Mostar – Zagreb, ovo je linija Mostar preko Zagreba s ostatkom svijeta. Idemo dalje raditi i napraviti od Mostara jednu respektabilnu međunarodnu zračnu luku kako bi bila i poticaj i ‘zamajac’ svekolikog razvoja gospodarstva i turizma u našoj regiji”, poručio je Kordić.

Jasmin Bajić, generalni direktor Croatia Airlines kazao je kako mu je uvijek zadovoljstvo biti u Mostaru i drago mu je što danas ponovno promoviraju početak letenja.

“Ova linija Zagreb – Mostar – Zagreb predstavlja za cijelo ovo područje jednu mogućnost za konekcije i putovanja širom svijeta preko Zagreba i glavnih europskih čvorišta. Croatia Airlines kao Star Alliance partner, omogućava letove u preko 100 destinacija putnicima iz Mostara. Mislim da je to od velikog značaja za ovu regiju”, kazao je Bajić i izrazio nadu da će ovaj projekt polučiti uspjeh.

Zahvalio je također Gradu Mostaru i Zračnoj luci Mostar na potpori u realiziranju projekta i izrazio nadu da će svi zajednički kroz promociju omogućiti putnicima da lakše dođu do svojih odredišta.

Post Ponovno uspostavljeni letovi Zagreb -Mostar; U zračnu luku sletjeli putnici iz Zagreba je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas