FOTO/VIDEO: DOBRO vam maglovito i zadimljeno jutro i s Blidinja!

Na Blidinju je temperatura nešto niža nego u Tomislavgradu, nebo je više prekriveno oblacima, a zemlja dimom, pa je i sunce zamagljeno.

Pa ipak, raduje vijest da se požar, čini se na fotografijama, jučer stavio pod kontrolu, da se ne širi i da je otišao prema vrhu planine, nema opasnosti za kuće i vikendice u podnožju planina.

A danas je 11. dan kako je požar izbio u gustoj i teško pristupačnoj šumi u središtu Čvrnice, pa su brojni gasitelji i na zemlji i iz zraka, kanaderima i helikopterima, svakodnevno borili s vatrenom nemani i čini nam se jučer je dobro stavili pod kontrolu, ali će i danas trebati gasitelji na teren ugasiti svaku iskru na ćudljivoj planini, jer nikada ne znaš gdje tinja i kad se može razbuktati.

foto/video: dobro vam maglovito i zadimljeno jutro i s blidinja!

Ako Bog da brzo bi mogao doći kraj ovoj požarnoj agoniji na Čvrsnici, a nakon toga, probuditi sve koji su mnogo godina u Parku prirode Blidinje spavali, uživali u njegovoj ljepoti, ne vodeći previše brige o sigurnosti i protupožarnoj zaštiti ovog prirodnog bisera. Ovaj požar na Čvrnici je velika opomena!

foto/video: dobro vam maglovito i zadimljeno jutro i s blidinja!

Vrijeme je zahvaliti svim gasiteljima i poželjeti da još danas, a po najavi mogla bi im pomoći i kiša, ako im je ostalo snage, pregledaju sve dolinice na Čvrsnici da nema traga vatrenoj nemani.


NARAVNO, NASTAVLJAMO I DANAS PRATITI STANJE NA ČVRSNICI, STALO NAM JE!

www.tomilavnews. com/ Foto i video snimljeni jutros na Blidinju, zahvaljujemo snimateljima!

  DOBRO vam vedro i sparno jutro iz Tomislavgrada!

www.tomislavnews.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Šta vidjeti u Mostaru