FOTO/VIDEO ČESTITKA: U Župi sv. Mihovila Tomislavgrad danas je Prva sveta pričest, sakrament je primilo ukupno njih 85 (40 djevojčica i 45 dječaka)

  U duvanjskoj Spomen bazilici danas će biti podijeljen sakrament Prve svete pričesti. Prije početka svete mise prvopričesnici, njih ukupno 85 (40 djevojčica i 45 dječaka) su se poredali ispred bazilike, lijepo ih je vidjeti!

  foto/video čestitka: u župi sv. mihovila tomislavgrad danas je prva sveta pričest, sakrament je primilo ukupno njih 85 (40 djevojčica i 45 dječaka)

  foto/video čestitka: u župi sv. mihovila tomislavgrad danas je prva sveta pričest, sakrament je primilo ukupno njih 85 (40 djevojčica i 45 dječaka)

  Na početku Svete mise župnik fra Slaven Brekalo, je zaželio dobrodošlicu prvopričesnicima i njihovim roditeljima, svim vjernicima, a nakon toga je predvoditelj svečanog misnog slavlja fra Stipe Rotim u nadahnutoj propovijedi  istaknuo: ” Kruh s neba silazi k nama, Isus dolazi u hostiji, dolazi nahraniti našu dušu”, a zatim je ispričao prispodobu o dječaku koji je roditeljima na putovanju rekao da bi on malo sam putovao, da mu je dosadno s njima, on bi sam krenuo vlakom. Otac mu je dao papirić s porukom na kojoj je pisalo: “Ja sam uvijek s tobom i sada sam u zadnjem vagonu”.

  “Tako je i naš Bog uvijek s nama, Isus dolazi u bijeloj hostiji i nikada nismo sami, on je uvijek tu da te nahrani, uvijek je uz tebe tvoj Bog, da ti stvori dobra vesela, jake mišiće, a da ti u prvoj pričesti nahrani dušu”, istaknuo je fra Stipe, ističući na kraju važnost roditelja, preko koji Isus djeluje, neka vam je prva pričest s blagoslovom i Božjim mirom”, a nakon toga prvopričesnici su obnovili krsna obećanja.

  PROČITAJ:   Federacija traži zabranu izvoza drveta i peleta

  Prije podjele Prve svete pričesti prvopričesnici, a koje je pripremila sestra Anđela,  prigodnim su recitalom i pjesmom zazvali Krista da preko hostije dođe u njihove malene duše:

  “Ljubav je pronašla put,
  došla je među nas.
  U maloj bijeloj hostiji
  svima je donijela spas.

  Isuse, Isuse
  u maloj bijeloj hostiji,
  Isuse, Isuse
  u srcu mi ostani”

   

  Svečano misno slavlje svojim pjevanjem uveličao je Župni zbor.

  Nakon Prve svete pričesti radosno je raspoloženje ispred duvanjske Spomen bazilike!

  www.tomislavnews.com

  www.tomislavnews.com

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 3 / 5. Brojanje glasova: 1

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Adin
  Adin
  Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  Šta vidjeti ?