FOTO-VIDEO : CENTAR “Nova nada” i Osnovna škola Ivana Mažuranića iz Tomislavgrada prigodnom radionicom obilježili Dan osoba s Down sindromom i Svjetski dan osoba s autizmom

Jučer, petak 31.ožujka, 2023. godine, suradnjom Centra ‘Nova nada’ i Osnovne škole  Ivana Mažuranića iz Tomislavgrada organiziran je događaj povodom obilježavanja Dana osoba sa Down sindromom i Svjetskog dana osoba s autizmom.

U školskoj sportskoj dvorani učenici osmih razreda i korisnici Centra sudjelovali su u radionicama pod vodstvom djelatnika Centra “Nova nada”. Radionice su osmišljene s ciljem upoznavanja s načinima učenja i usvajanja novih vještina na drugačiji, njima bliži način.

Drugi cilj bio je podizanje svijesti o različitostima i važnosti prihvaćanja istih, te upoznavanje s mnogim preprekama koje osobe s teškoćama u razvoju mogu susresti na svom životnom putu. Sretni smo što smo imali priliku pokazati njihov svijet kroz iskustveno učenje tolikom broju mladih ljudi.


 

Nadamo se da smo uspjeli upaliti iskru empatije i potaknuli prihvaćanje ljepote različitosti. Hvala im na velikom interesu i želji za učenjem. Hvala Frami Tomislavgrad koja je još jednom svojim sudjelovanjem doprinijela uspjehu našeg projekta. Hvala Osnovnoj školi  Ivana Mažuranića u Tomislavgradu na lijepom prijemu. Vjerujemo da će se dobra suradnička praksa nastaviti.

Tekst i foto: Centar “Nova nada”, Kovači – Tomislavgrad

www.tomislavnews.com

www.tomislavnews.com

Popularno danas