FOTO: Upozorenje vozačima, ali i onima koji održavaju ceste na području općine Tomislavgrad!

Jutros, 11. 12. 2023. godine, dakle kasna je jesen, a u duvanjskom kraju godinama je to bila i “duboka zima”, što znači kako je već odavno snijeg bio napadao, zameo putove, promet je bio u zastoju i po nekoliko dana.

Čini se da je to i takvo vrijeme iza nas, već desetak godina nema tako visokih snjegova, a i strojevi za čišćenje putova su moćniji, pa zastoj može biti dan dva (kao što ste vidjeli nedavno u Njemačkoj, Austriji…) i putovi se očiste. Reći će mnogi kako je ovako vrijeme bez snijega ili kasnoga snijega i Duvnjake razmazilo, pa im smeta i desetak centimetara snijega. Ima tu istine, ali tako je: kad ljudi naviknu na bolje ne žele se vraćati na ono staro što nije bilo dobro, mislimo na visoke snjegove i zametene putove.

Ne želimo filozofirati o tome kako je bilo nekada, svi vi to dobro znate, zato jutros o konkretnom prometnom problemu, onome na cesti od Bukovice do Roška Polja, na uvijek za vožnju problematičnoj Vranbabi! Noćas je malo snijeg poprašio, temperatura bila ispod ništice, planina je to,  pa je cesta zaledila, jutros su se teško vozila kretala uz Vranbabu ili niz Vranbabu, sklisko, klizavo, a srednjoškolci iz Roška Polja još za mraka krenu u školu u Tomislavgrad. Kad ono –  zastoj na putu?! Naravno, zakasnit će, ali uvijek je isprika učenicima bila, tko se toga ne sjeća, banu oni što putuju u školu na pola nastavnog sata, a profesor, jer je navikao na isprike: “Znam, autobus, idi sjedi!”

Eto, uz ovo kratko prisjećanje i ove fotografije jutros s Vranbabe, upozoravamo vozače na zaleđene ceste, a one koji su zaduženi čistiti, održavati putove po duvanjskim selima da budu ažurniji, da prije jutra očiste ceste ili uvečer pospu sol na ovakva kritična mjesta kao na cesti za Roško Polje!

U nadi kako će vozači obvezno staviti i imati zimsku opremu, oni koji su zaduženi za čišćenje cesta to i raditi, a pješaci kako će biti oprezni na klizavim ulicama i putovima, svima želimo sretnu vožnju, očišćene putove i oprez pri hodanju!

www.tomislavnews.com

www.tomislavnews.com

Popularno danas