FOTO: Učenici Gimnazije Marka Marulića iz Tomislavgrada posjetili Filozofski fakultet SUM-a

Učenici Gimnazije Marko Marulić iz Tomislavgrada posjetili su Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru gdje su im predstavljeni studijski programi koji se izvode na Fakultetu.

Prodekan za znanost Filozofskog fakulteta SUM-a prof. dr. sc. Marko Odak objasnio je mogućnosti studiranja na Fakultetu te je predstavio 17 studijskih skupina.

„Raduje nas dolazak učenika iz srednjih škola i prilika da im možemo uživo približiti ulogu i aktivnosti Filozofskog fakulteta te ih na taj način upoznati s okruženjem koje ih ubrzo očekuje“, kazao je prodekan Odak.

Maturanti su Fakultet posjetili u pratnji profesora Gimnazije Slobodana Radoša i Mire Juriča.

Profesor Miro Jurič je kazao kako je učenicima važno što su se upoznali sa studijskim programima koji se izvode na Fakultetu. „Maturanti su pokazali zanimanje za studije Filozofskog fakulteta, a predstavnici Fakulteta, uprava, predstavnici studenata su bili pristupačni i rado su odgovarali na pitanja naših maturanata“, kazao je Jurič.

Učenicima završnih razreda Gimnazije Marko Marulić iz Tomislavgrada predstavljene su i izvannastavne aktivnosti studenata kroz rad deset studentskih udruga i klubova koje djeluju na Filozofskom fakultetu. Studentica Antonia Juka je predstavila Klub studenata informacijskih znanosti, a studentica Magdalena Lasić predstavila je Udrugu studenata psihologije „Mentalist“.

foto: učenici gimnazije marka marulića iz tomislavgrada posjetili filozofski fakultet sum-a

Asistentica sa studija Psihologije Filozofskog fakulteta SUM-a Vida Vasilj održala je radionicu o izboru zanimanja i čimbenicima koji djeluju na donošenje odluke o izboru studija. Upoznati su i s izvannastavnim aktivnostima studenata, radom Ureda za studente s invaliditetom i Zakladom Sveučilišta u Mostaru.

Ured za odnose s javnošću

www.tomislavnews.com 

www.tomislavnews.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas