FOTO: U organizaciji Udruge “Krug” oboljelih od šećerne bolesti HBŽ, u Tomislavgradu održana edukacija o dijabetesu

Jučer, 5. lipnja, 2022. godine, u kino – dvorani u Tomislavgradu održana je još jedna u nizu edukacija o dijabetesu u organizaciji Udruge “Krug” oboljelih od šećerne bolesti HBŽ.

Edukaciji je nazočilo 50 sudionika, među kojima su bile i medicinske sestre Doma zdravlja Tomislavgrad i Kupres. Edukaciju su vodili prim. dr. sc. Slaven Kokić dijabetolog endokrinolog i dr. Ante Jurčević kirurg.
Dr. Slaven Kokić je iznio jednu zanimljivu činjenicu da je u jednom od najbogatijih gradova na svijetu u Dubaiju 50% stanovništva oboljelo od šećerne bolesti.

A dr. Ante Jurčević je iznio jednu šokantnu činjenicu da je u našoj županiji u prošloj 2021. godini napravljena 91 amputacija dijelova stopala ili noge direktno povezana s dijabetesom i komplikacijama. Zahvaljujući nesebičnom zalaganju predsjednika Udruge “Krug” Gorana Karaule uspješno smo završili projekt “Dijabetes ne boli, kad zaboli kasno je”. Medicinske sestre kao prve koje se susreću s pacijentima su pozvane na što užu suradnju sa udrugom radi podizanja svijesti o komplikacijama.
Ovim putem obavještavamo sve sugrađane da je udruga uspjela organizirati pored dolaska dječjeg dijabetologa endokrinologa i dolazak dijabetologa endokrinologa za odrasle dva puta mjesečno u županijsku bolnicu u Livno.

foto: u organizaciji udruge “krug” oboljelih od šećerne bolesti hbž, u tomislavgradu održana edukacija o dijabetesu
Pozivamo sve oboljele od dijabetesa tip 1 i tip 2 da se uključe u rad udruge.
Još jednom ovim putem zahvaljujemo svim sudionicima, a posebnu zahvalu upućujemo predsjedniku udruge Goranu Karauli!

Tajnica udruge Lidija Leutar

www.tomislavnews.com

www.tomislavnews.com

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi