FOTO: U Grudama obilježena 31. obljetnica osnutka HVO-a

U utorak je u Grudama obilježena 31. obljetnica Hrvatskog vijeća obrane (HVO).

Prigodna svečanost održana je u 14 sati u Parku Hrvatskih velikana kod spomenika žrtvama Domovinskog rata.

Svijeće su zapalili i vijence položili predstavnici Koordinacije braniteljskih udruga, predstavnici općine Grude, zatim predstavnici civilnih vlasti i Oružanih snaga u BiH.

Obljetnice se obilježavaju u 44 grada i općine diljem BiH. Na mjestima u kojima je sudjelovao HVO, predstavnici civilnih vlasti, braniteljskih udruga i Oružanih snaga u BiH pale svijeće i polažu vijence.

Vojna svečanost u Mostaru planirana je u vojarni Stanislava Baje Kraljevića u utorak, 11. travnja, u 12:00 sati, a središnja svečanost počinje misom u 18:00 sati u mostarskoj katedrali, nakon čega će uslijediti vojni mimohod te polaganje vijenca i paljenje svijeća na središnjem spomeniku ispred Kosače.

Hrvatsko vijeće obrane (HVO) je bilo oružana snaga i najviše izvršno i upravno tijelo Hrvatske Republike Herceg-Bosne te glavna oružana snaga Hrvata u Bosni i Hercegovini za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini. Osnovan je 8. travnja 1992. što se slavi kao Dan utemeljenja HVO-a.

foto: u grudama obilježena 31. obljetnica osnutka hvo-a foto: u grudama obilježena 31. obljetnica osnutka hvo-a foto: u grudama obilježena 31. obljetnica osnutka hvo-a foto: u grudama obilježena 31. obljetnica osnutka hvo-a foto: u grudama obilježena 31. obljetnica osnutka hvo-a foto: u grudama obilježena 31. obljetnica osnutka hvo-a foto: u grudama obilježena 31. obljetnica osnutka hvo-a foto: u grudama obilježena 31. obljetnica osnutka hvo-a foto: u grudama obilježena 31. obljetnica osnutka hvo-a foto: u grudama obilježena 31. obljetnica osnutka hvo-a foto: u grudama obilježena 31. obljetnica osnutka hvo-a foto: u grudama obilježena 31. obljetnica osnutka hvo-a foto: u grudama obilježena 31. obljetnica osnutka hvo-a foto: u grudama obilježena 31. obljetnica osnutka hvo-a foto: u grudama obilježena 31. obljetnica osnutka hvo-a foto: u grudama obilježena 31. obljetnica osnutka hvo-a

grude-online.info

Post FOTO: U Grudama obilježena 31. obljetnica osnutka HVO-a je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas