FOTO: TVRTKA IT Odjel iz Mostara gostovala u SSŠ Tomislavgrad – školi pobjednika!

Jučer je u kabinetu informatike naše škole gostovala tvrtka IT Odjel iz Mostara koju su prezentirali generalni direktor gosp. Marko Laco i gđica Ena Miloš. IT Odjel je jedan od suorganizatora SUMIT-ovog takmičenja Code challenge hackathon, na kojem su dvije godine za redom pobjednici učenici naše škole.

Upravo ta takmičenja su, zahvaljujući prvenstveno našima Blažu Periću i Salihu Seferoviću, skrenula pozornost da se u našoj sredini, kako reče gosp. Laco, krije „zlatni rudnik“ talenata u oblasti informatičkih tehnologija.

Pored toga što je gosp. Laco ukratko opisao djelatnosti kojima se bavi IT Odjel, izrazio je želju za suradnjom sa našom školom. Suradnja bi sadržavala mogućnost doniranja školi potrebnog hardware-a i software-a, kao i mogućnost pružanja pomoći učenicima u daljnjem školovanju u obliku stipendija.

Dobili smo i poziv o posjeti učenika prostorima IT Odjela, što smo sa zadovoljstvom prihvatili.

Na kraju su Blaž, Salih i Edin  napravili uspješnu prezentaciju svog projekta „pametne utičnice“ pod nazivom Quercus. Nadamo se da će ovakvih i sličnih događaja biti još više u našoj školi, i da će se pružiti mogućnost i drugim učenicima da predstave svoje ideje i projekte.

Objava je s FB stranice Srednja Strukovna Škola Tomislavgrad

www.tomislavnews.com

www.tomislavnews.com

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi