FOTO | Svečano obilježen Dan grada Stoca i blagdan svetog Ilije

U Stocu je sinoć organiziran svečani prijem povodom proslave Dana grada Stoca i blagdana svetog Ilije.

Uz veliki broj izaslanika, skupu je nazočio i predsjednik Vlade HNŽ Neveko Herceg.

”U Stocu se uvijek osjećam lijepo i ugodno, ali me ovo povijesno mjesto, Radimlja, uvijek iznova ispuni jednom posebnom energijom, jednim posebno lijepim osjećajem ponosa i pripadnosti.

Upravo u tom duhu, duhu pripadnosti i zajedništva, raduje me što sam počašćen pozivom da vam osobno čestitam Dan Grada Stoca, prvi otkako je Stolac službeno postao gradom, a jednako iskreno i blagdan zaštitnika stolačke župe, sv. Ilije Proroka“, kazao je dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, obraćajući se nazočnima na svečanom prijemu upriličenome sinoć na Radimlji u povodu Dana Grada Stoca i blagdana njegova zaštitnika sv. Ilije.

Predsjednik Herceg je naglasio kako Stolac uvijek ima svoje mjesto u strateškim i razvojnim promišljanjima i planovima Vlade HNŽ-a.

”Našu stalnu otvorenost i spremnost za suradnjom s gradskim strukturama Stoca na konkretan smo način pokazali i u svibnju ove godine kada smo donijeli odluku kojom je izgradnja nedavno otvorene magistralne ceste Stolac – Neum proglašena projektom od javnoga interesa za HNŽ.

Ta cesta će, kao i niz drugih razvojnih i infrastrukturnih projekata koje smo pomogli i pomažemo, od vodoprivrede, zdravstva i socijalne skrbi do prosvjete i svih drugih segmenata života i rada, preobraziti vašu i našu sredinu nabolje i na korist naraštajima koji dolaze. Bili smo i ostali uz vas i u onim teškim trenucima kada je Stolac, nažalost, posebno tragično osjetio posljedice nedavnoga potresa. Hvala i ovom prigodom svim našim prijateljima koji su nam pokazali ljudskost i potporu kada nam je to trebalo“, poručio je Herceg.

  FOTO | Gradina: 24 hrvatska branitelja dala su život za našu slobodu prije 29 godina

foto | svečano obilježen dan grada stoca i blagdan svetog ilije

”Želim u ovomu svečanom trenutku čestitati gradonačelniku Stjepanu Boškoviću i njegovim suradnicima na predanom radu kako bi stolački kraj postao još ugodnijim mjestom za život, kako bi se infrastrukturno, prometno, turistički i na svaki drugi način razvijao. Rezultati na terenu su više nego uočljivi”, zaključio je Herceg iskazavši spremnost da se zajedničkim naporima općinske i županijske vlasti nastave aktivnosti kojima će se stvoriti preduvjeti za još veći prosperitet u cijeloj Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Gradonačelnik Stjepan Bošković tom se prigodom osvrnuo na sve što je postignuto u zadnjih godinu dana, ali i planovima i projektima koje gradska administracija planira realizirati u budućnosti.

foto | svečano obilježen dan grada stoca i blagdan svetog ilije

Istaknuo je velike projekte poput magistralnog puta Stolac-Neum, Dubravskog vodovoda, te skoru gradnju Športske dvorane u Stocu kao i usvajanje regulacijski plan “Vidovo polje 2” gdje se planiraju stambeno – poslovni kompleksi te uređenje tog dijela grada.

Gradonačelnik je istaknuo bitnu ulogu nevladinog sektora i nevladinih udruga, javnih ustanova koje funkcioniraju u gradu Stocu.

foto | svečano obilježen dan grada stoca i blagdan svetog ilije

Spomenuvši tako sajam Hercegovački plodovi Mediterana u organizaciji istoimene udruge, Stolačku tarču, Udrugu građana Inicijativa koja organizira SMART festival, Maticu hrvatsku Stolac koja već 17 godina organizira Stolačko kulturno proljeće.

Uručena su priznanja Grada Stoca za izuzetan rad i doprinos razvoju kulture u gradu Stocu, priznanja su dobili Udruga Hercegovački plodovi Mediterana, Vitezovi Herceg Stjepan Kosače i Miro Raguž, kreativni direktor Smart Raguž – Barbarić design Mostar.

  Trebate jesti što više lubenice, evo i zašto!

Objava FOTO | Svečano obilježen Dan grada Stoca i blagdan svetog Ilije pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

caportal.net

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Šta vidjeti u Mostaru