FOTO: Svečano misno slavlje u duvanjskoj Župi Grabovica na svetkovinu sv. Ante predvodio je kotorski biskup mons. Ivan Štironja, a nazočili su brojni vjernici

U duvanjskoj Župi Grabovica, smještenoj uz Buško jezero, danas je, po lijepom vremenu, svečanom svetom misom proslavljena svetkovina svetog Ante Padovanskog, zaštitnika Grabovičke župe, sveca čudotvorca omiljenog u cijelom svijetu.
Na početku slavlja vjernici, župljani, ali i pristigli iz susjednih župa, ali i brojni iseljeni Garbovičani, hodili su, po tradiciji, oko crkve u procesiji s kipom svetoga Ante, a svečano misno slavlje je služeno u crkvenom dvorištu.
Don Blaž Ivanda, župnik Župe Grabovica na početku je zaželio dobrodošlicu svima, posebice iseljenim Grabovičanima koji su danas u velikom broju. došli u svoj zavičaj. Kotorski biskup mons. Ivan Štironja, uz koncelebraciju većeg broja svećenika iz duvanjskih župa, predslavio je i propovijedao na svečanoj svetoj misi.
U nadahnutoj propovijedi govorio je o životu svetoga Ante Padovanskoj, o njegovoj ljubavi prema Isusu, o tomu zašto je čudotvorac i omiljeni svetac u cijelome svijetu. Zatim je govorio o sadašnjem stanju u katoličkom puku, pozvao je vjernike na mudrost, na razboritost i na život koji trebaju živjeti po uzoru na svetoga Antu.
Na kraju je uputio zahvalu svima nazočnima, posebice roditeljima koji dovode svoju djecu na misu i odgajaju ih u duhu kršćanskih načela.
Biskup kotorski pozvao je vjernike iz duvanjskog kraja, iz Grabovice, da posjete Kotor, gdje će ih lijepo ugostiti kotorski kršćanski puk.
Svečano misno slavlje, mnogima za pamćenje, uveličalo je lijepo i skladno pjevanje Župnog zbora Župe Grabovica.

  FOTO: U Livnu održana prezentacija aplikacije SUMIT eUpisi

www.tomislavnews.com

www.tomislavnews.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Opčine i gradovi