back to top

FOTO/ Startao moto maraton dugačak 1200 kilometara: Od Vukovara do Livna!

Predsjednik Moto kluba Golubica Vukovar Nenad Barinić pojasnio je kako se radi o projektu kojemu je povod obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja kao i 27. obljetnica vojno-redarstvene operacije ”Oluja“.
Polaganjem vijenaca podno Spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru danas je započeo moto maraton pod nazivom “Krajevima naših predaka ’22”. Organizator moto maratona je Moto klub Veterani Croatia koji su, u suradnji s Moto klubom Golubica Vukovar, danas okupili stotinjak motociklista iz Hrvatske i inozemstva koji su krenuli na dvodnevni put dugačak 1.200 kilometara.

-Imamo bajkera iz Hrvatske ali i iz BiH, Norveške, europskih zemalja pa i Australije. Očekujemo da nam se priključe i brojni slobodni bajkeri tako da očekujemo da će na maratonu sudjelovati oko tisuću bajkera. Krećemo s istoka, iz Vukovara, koji je nama jako važan, a završavamo u Livnu – rekao je predsjednik Moto kluba Veterani Croatia Ratko Dragović Klek. Podsjetio je kako su i mnogi od bajkera bili aktivni sudionici Domovinskog rata te da će ovo biti i prilika za evociranje uspomena.

Predsjednik Moto kluba Golubica Vukovar Nenad Barinić pojasnio je kako se radi o projektu kojemu je povod obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja kao i 27. obljetnica vojno-redarstvene operacije „Oluja“. -Cilj nam je sjećanje na sve poginule hrvatske branitelje te zahvala svim preživjelim braniteljima na obrani i oslobađanju područja na Južnom bojištu za vrijeme Domovinskog rata od veliko-srpske agresije te promoviranje moto turizma u Republici Hrvatskoj kao sigurnoj europskoj državi, lijepih cesta sa izrazito bogatom kulturnom, povijesnom i prirodnom baštinom – kazao je Barinić.

foto/ startao moto maraton dugačak 1200 kilometara: od vukovara do livna!

Moto maraton je krenuo s Memorijalnog groblja u Vukovar, a prvi dan će završiti u vodicama gdje će i dočekati Dan pobjede. U Vodicama bi poznati hrvatski fotograf Šime Strikoman trebao 5. Kolovoza napraviti i milenijsku fotografiju. Poslije toga put nastavljaju dalje rutom Pelješki most – Dubrovnik – Livno gdje i završava moto maraton i gdje se održavaju moto susreti, piše www.vecernji.hr

www.tomislavnews.com

www.tomislavnews.com

Popularno danas