FOTO | Ravno: Više od 30 vatrogasaca sudjelovalo u zajedničkoj vatrogasnoj vježbi

Dvodnevna vježba vatrogasnih postrojbi svih projektnih partnera u projektu ”Flood and Fire” održana je u četvrtak i petak, 28. i 29. srpnja, u općini Ravno i u njoj je sudjelovalo više od 30 vatrogasaca iz općina Ravnog, Konavala, Trebinja i Herceg Novog.

”Prvi, teoretski dio vježbe, organiziran je u Lovačkom domu u Ravnom, dok se praktični dio održao na odmaralištu ispred Doma za stare i nemoćne osobe Ravno”, kažu za ČA::portal iz Općine Ravno.

Prvog dana šef odsjeka za vatrogastvo u Upravi civilne zaštite i vatrogastva HNŽ Branimir Arapović približio je vatrogascima iz partnerskih ”Ustroj vatrogastva u FBIH”, a Marin Čović, šef operativnog centra Civilne zaštite održao je predavanje na temu ”Organizacija sustava civilne zaštite u BiH”.

Prethodno, prisutnima su se obratili Josip Raguž, voditelj projekta za općinu Ravno, Jovan Subotić, projektni menadžer ispred općine Herceg Novi i Perica Pušić, pročelnik UO za EU fondove, ruralni razvoj i gospodarstvo Općine Konavle.

U petak, drugog dana događanja, održana je zajednička vatrogasna vježba svih partnera projekta. Vježba se sastojala od simulacije požara otvorenoga prostora.

foto | ravno: više od 30 vatrogasaca sudjelovalo u zajedničkoj vatrogasnoj vježbi

Ovim projektom za potrebe Dobrovoljnog vatrogasnog društva općine Ravno osigurat će se teretno vozilo/pick-up sa vatrogasnom nadgradnjom i opremom, ATV vozilo sa vatrogasnom nadgradnjom i opremom, specijalizirana vatrogasna oprema, vatrogasna odijela, kišna odijela, čizme, naprtnjače, motorna pila, dron, gumeni čamac, motor, potopna pumpa, pumpa za vodu, rukavice…

Provedba projekta započela je 15. kolovoza 2020. godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi 1.851.353,00 eura, od čega je sufinanciranje Europske unije 85% u iznosu od 1.573.650,05 eura.

  VIDEO | Sve veći broj turista putuje kroz Stolac do Neuma; gužve od ranog jutra

foto | ravno: više od 30 vatrogasaca sudjelovalo u zajedničkoj vatrogasnoj vježbi

Glavni partner projekta je Općina Herceg Novi, dok su projektni partneri, uz Općinu Ravno, još i Grad Trebinje te Općina Konavle.

foto | ravno: više od 30 vatrogasaca sudjelovalo u zajedničkoj vatrogasnoj vježbi

”Glavni cilj projekta jest povećati spremnost obuhvaćenog prekograničnog područja za pravovremene i kvalitetne reakcije u slučaju prirodnih katastrofa, ali i katastrofa uzrokovanih ljudskim faktorom te smanjiti i ublažiti negativne posljedice istih. Projekt je sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije”, rekli su za ČA::portal iz Općine Ravno..

foto | ravno: više od 30 vatrogasaca sudjelovalo u zajedničkoj vatrogasnoj vježbi

Objava FOTO | Ravno: Više od 30 vatrogasaca sudjelovalo u zajedničkoj vatrogasnoj vježbi pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

caportal.net

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Šta vidjeti u Mostaru