FOTO: PODRŠKA uključivanju građana HBŽ u borbu protiv korupcije pri zapošljavanju u javnom sektoru

Centar za građansku suradnju iz Livna proveo je niz aktivnosti u prethodnom periodu, između ostalog, provedeno je istraživanje tj. monitoring zapošljavanja u 27 državnih institucija i javnih poduzeća od kojih tri nisu odgovorile na upitnik i dostavile tražene podatke (grad Livno, općina Glamoč i Ured predsjednika Vlade Kantona 10 /HBŽ). Pored ovoga urađena je analiza zakonodavnog okvira koji se odnosi na zapošljavanja u javnom sektoru.

Rezultati istraživanja i preporuke za unaprjeđenje kantonalnog zakona i regulative predstavljeni su javnosti i dostavljeni Županijskoj vladi, ministarstvima, Skupštini županije i zastupnicima tj. donositeljima odluka.

Pored navedenoga, formirana je Radne grupa čiji su članovi razgovarali i zagovarali kod zastupnika skupštine HBŽ/K10 implementiranje izrađenih preporuka u postojeći zakonodavni okvir kojim se uređuje oblast zapošljavanja u javnom sektoru.

Na temelju zapisnika koje su članovi Radne grupe dostavili, velika većina zastupnika podržava naš rad i dosadašnje aktivnosti u okviru ovog projekta kao i izmjene zakonodavnog okvira sukladno preporuke koje smo izradili na temelju analize.

U svakoj od 6 općina u HBŽ, održane su ulične akcije. Cilj uličnih akcija je bio pozvati građane  da prijave korupciju te ih upoznati s našim dosadašnjim aktivnostima. Isto tako građani su pozvani potpisati peticiju koju ćemo zajedno sa nacrtom regulative i propisima te prijedlogom za izmjenu uputiti donositeljima odluka.

Odaziv građana na uličnim akcijama je bio pozitivan i s obzirom na trenutnu populaciju ove županije iznenađujući. Preko 350 građana potpisalo je peticiju čime su iskazali podršku i želju za pozitivnim promjenama.

  LIJEČNIK ZA KLAĐENJE! Uzeo je 1.228.500 za okladu od 50 dinara IZ PRIJELAZA (FOTO)

Dodatno, održali smo javne sastanke sa ciljanim grupama. Javni sastanci su se održali u svih od 6 općina u našem kantonu/županiji. Ciljane grupe u ovom slučaju su bile mlađe osobe koje se susreću s nepravilnostima pri zapošljavanju, odnosno osobe koje se već duži niz godina nalaze na zavodu za zapošljavanje.

Besplatnu pravnu pomoć pružamo građanima koji su oštećeni prilikom pokušaja zapošljavanja u javnom sektoru i procedurom zapošljavanja. Svi zainteresirani/e se mogu obratiti za besplatnu pravnu pomoć i savjetovanje utorkom i četvrtkom od 11 do 14 sati, na e-mail: [email protected], broj telefona: 034/202-770 ili osobno u prostorije Centra za građansku suradnju na adresi Gabrijela Jurkića 16 (Livnoputovi), 80101 Livno.

Pozivamo građane i građanke da prijave korupcije, nepotizam i stranačko zapošljavanje!

Aktivnost provodi Centar za građansku suradnju u okviru projekta „Podrška uključivanju građana Kantona 10 u borbu protiv korupcije pri zapošljavanju u javnom sektoru“, priopćeno je iz centra za građansku suradnju Livno.

www.tomislavnews.com

www.tomislavnews.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi