FOTO | Plenković nakon ”Laste” posjetio čapljinsku ”Betaniju”

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković je u sklopu posjeta Hercegovini, a na poziv ravnatelja Caritasa Mostar don Željka Majića, posjetio Caritasov dom za stare i iznemogle osobe s hospicijem “Betanija” u Čapljini.

Nakon posjeta svim odjelima u kojima su goste dočekali korisnici usluga ovoga doma i djelatnici, izaslanstvo iz Hrvatske je upoznato s aktivnostima koje se svakodnevno provode u ovoj ustanovi, ali i općenito je približeno djelovanje Caritasa Mostar.

“Hrvatska Vlada je preko Središnjeg ureda za pomoć Hrvatima izvan RH pomogla dogradnju ovoga Doma u dva navrata u ukupnom iznosu od 166.000 KM na čemu Vam srdačno zahvaljujemo” rekao je u uvodu sastanka don Željko Majić, koji je još naglasio da Caritas hercegovačkih biskupija u nastojanju da pruži adekvatnu skrb i zaštitu najranjivijim skupinama zapošljava preko 125 osoba.

“Caritas skrbi o ljudima od kolijevke do groba. Dnevno se za 600 korisnika Caritasovih usluga, od dječjeg vrtića, preko kućne skrbi i podjele obroka za stare i znemogle, radionica za osobe s invaliditetom do staračkih domova, priprema i podijeli preko 1000 obroka”, podvukao je don Majić.

Premijer Plenković je, uz ostalo, naglasio spremnost za sustavnu podršku Caritasu Mostar u izgradnji Centra za demenciju u Grudama.

U izaslanstvu je bio i Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH, ministri Grlić-Radman i Medved, ministrica Vučković, a izaslanstvo Hrvatskoga narodnoga sabora BiH predvodili su predsjednik Dragan Čović, kandidatkinja za člana Predsjedništva BiH iz reda Hrvatskoga naroda Borjana Krišto i čapljinski gradonačelnik Smiljan Vidić.

  FOTO | Dominik Šimić, naš najbolji biciklist, promovira Čapljinu širom BiH

Uz ravnatelja Caritasa Mostar don Željka Majića, predstavnike uprave Doma “Betanija”, ravnatelja Antu Bendera, glavnu medicinsku sestru Dariju Rebac i socijalnu radnicu Martinu Goluža, domaćini su još bili i generalni vikar hercegovačkih biskupija don Nikola Menalo te čapljinski župnik don Ilija Petković.

#tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item1 {
background: url(https://caportal.net/wp-content/uploads/2022/07/Plenky-Betanija-1-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item2 {
background: url(https://caportal.net/wp-content/uploads/2022/07/Plenky-Betanija-2-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item3 {
background: url(https://caportal.net/wp-content/uploads/2022/07/Plenky-Betanija-3-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item4 {
background: url(https://caportal.net/wp-content/uploads/2022/07/Plenky-Betanija-4-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}

Objava FOTO | Plenković nakon ”Laste” posjetio čapljinsku ”Betaniju” pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

caportal.net

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Šta vidjeti u Mostaru