FOTO: Održana akcija čišćenja korita rijeke Tihaljina – Mlade – Trebižat

Kroz dvodnevno druženje, preko 45 članova roniteljskih udruga i NVO-a čistilo je korito rijeke Tihaljina – Mlade – Trebižat u dužini od 51 km, prikupili 10 vreća otpada, uživali u vožnji kanuima, foto izložbi i kulturno povijesnoj baštini ovog kraja.

Program je započeo okupljanjem sudionika u subotu u jutarnjim satima u Motelu Kiwi. Predsjednik udruge Šrek Vidra Ljubuški Kamilo Čuljak izvršio je raspored ronitelja po lokalitetima duž cijelog riječnog toka Tihaljina – Mlade – Trebižat u dužini od 51 km.

Manifestacija je uspješno završena na opće zadovoljstvo svih sudionika.

Međutim, drago nam je da samo ove godine privukli veliki broj ronitelja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji su po prvi put na ovoj manifestaciji koja se održava u kontinuitetu već 15 godina, govore nam iz organizacijskog odbora manifestacije.

Prvi dan manifestacije protekao je uspješno i ronitelji su zadovoljni što nisu imali previše posla, korito rijeke iz godine u godinu je čistije. Sve je manje otpada ali i nedozvoljenih eksplozivnih predmeta koji često znali završavati na dnu rijeke.

Čistilo se na Koćuši, Bučinama, Čeveljuši, Kravici, Božjaku, Strugama. Ručak za sve sudionike organiziran je na Kravicama. U večernjim satima ronitelji su posjetili muzej Humac te se opustili uz kulturno zabavni program.

Drugi dan manifestacije nastavljen je spuštanjem kanuima niz rijeku Trebižat na području općine Čapljina. Ronitelji su usput čistiti rijeku od plastičnih boca i uživali u prelijepim slapovima Trebižata.

  Stranke HNS-a BiH na svoje liste stavile oko 400 kandidata za sve razine vlasti u BiH

Na dijelu gdje je planiran odmor i domjenak upriličena je foto izložba o rijeci Trebižat. Ronitelji koji dolaze iz gradova van Bosne i Hercegovine upoznali su se sa svim čarima i ljepotama koje krije rijeke od svog izvora u Tihaljini pa sve do ušća u Neretvu.

Ovogodišnji organizatori manifestacije “DANI TREBIŽATA” su Referentna grupa – Čapljina, Šrek VIDRA Ljubuški s tim da su im se pridružili i članovi ReReC-a, Lijepe naše, NDF, Čaplje, EHOO, Pengea, Dobra, Modro Zelena, te pojedinci i zaljubljenici u ovu rijeku.

Ovo je prva u nizu aktivnosti u sklopu Manifestaciju “DANI TREBIŽATA” te pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže narednim aktivnostima: brudetijadi, fišijadi, raštikijadi, večerima poezije te raznim kulturnim događanjima koji će se održavati uz riječni tok TMT.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim sudionicima manifestacije ali i onim koji su podržali i prepoznali vrijednosti ove manifestacije koja poprima internacionalni karakter: Federalno ministarstvo kulture i športa, Ministarstvo prosvjete, znanosti kulture i športa HNŽ, Ministarstvo prostornog uređenja i graditeljstva i zaštite okoliša ŽZH, Grad Čapljina, Grad Ljubuški, Općina Grude te sponzori i donatori koji su dali svoj doprinos ovoj manifestaciji.

foto: održana akcija čišćenja korita rijeke tihaljina – mlade – trebižat foto: održana akcija čišćenja korita rijeke tihaljina – mlade – trebižat foto: održana akcija čišćenja korita rijeke tihaljina – mlade – trebižat foto: održana akcija čišćenja korita rijeke tihaljina – mlade – trebižat foto: održana akcija čišćenja korita rijeke tihaljina – mlade – trebižat foto: održana akcija čišćenja korita rijeke tihaljina – mlade – trebižat

Post FOTO: Održana akcija čišćenja korita rijeke Tihaljina – Mlade – Trebižat je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi