back to top

FOTO: Neumske mažoretkinje na smotri u Livnu

Tradiconalna smotra mažoretkinja Plesnog kluba „Paganini” Livno održana je u nedjelju 19. svibnja 2024. godine, a kao gosti su nastupile Neumske mažoretkinje.

Ovogodišnja smotra organizirana je pod sloganom „PK Paganini promiče hrvatsko kulturno zajedništvo”, u okviru projekta podržanog od Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Cilj projekta je promocija i očuvanje hrvatske kulturne baštine.

Na smotri je prisustvovala gđa Žana Ćorić iz Središnjeg državnog ureda, a poseban gost večeri bio je konzul RH gosp. Tomislav Vrdoljak. Nastupili su timovi iz nekoliko gradova, a predstavilo se 300 mažoretkinja.

Nakon druženja u PTC „Pavić”, mažoretkinje su defilirale gradom uz pratnju glazbe do sportske dvorane Dalibor Perković Dali, gdje je održana centralna manifestacija. Neumske mažoretkinje su se istakle svojim nastupom, posebno izvedbom etno koreografije na temu linđa.

Organizatori su istakli veliku posjećenost i podršku javnosti kao potvrdu uspješnosti smotre. Neumske mažoretkinje se zahvaljuju Općini Neum na podršci za ovo gostovanje.

Objava FOTO: Neumske mažoretkinje gostovale na smotri u Livnu prvi put se pojavila na Neum.online.

Izvor: ( neum.online / Mostarski.info )

Popularno danas