FOTO NAJAVA: SUTRA je Svečano misno slavlje u Župi Roško Polje i Župi Kongora, a u subotu u crkvi u Kovačima

Sutra, petak, 24. lipnja, rođenje je svetog Ivana Krstitelja, u duvanjskom puku svetkovina poznata po imenom Ivanjdan. Svečano misno slavlje s procesijom je u Župi Roško Polje, u 11, 00 sati, na groblju svetog Ivana, a predslavit će ga fra Stjepan Klarić, gvardijan u Slanom.

Sveti Ivan je  zaštitnik i Roške župe, a na Ivanjdan se u Rošku Polju, po stoljetnoj tradiciji, okupi veliki broj vjernika. Većina iseljenih Rožana ( a većina je iseljena!) nastoji svakako na Ivanjdan doći u svoje rodno selo ili u rodni kraj svojih predaka. Tako će, sigurni smo biti i sutra. A večeras će se, po tradiciji, u svim duvanjskim selima u čast svetom Ivanu upaliti svitnjaci, Ivanjske krijesnice.

Duvanjski vjernički puk, žene posebno, rado hodočaste na zavjet svetom i Ivanu u Roško Polje , ali i svetom Ivi u  Podmilačje, Jajce.

Također, u petak je i svetkovina Presvetoga Srca Isusova i svečana proslava u Župi Kongora. Svečano misno slavlje s procesijom je u 11,00 sati, koje predvodi fra Danko Perutina, gvardijan Mostarskog franjevačkog samostana i definitor HFP.

Dan poslije, u subotu, je proslava Prečistog Srca Marijina u područnoj crkvi u Kovačima. Svečano  misno slavlje s procesijom je u 11,00 sati, a predslavit će fra Andrija Majić, svećenik, kapelan iz Humca.

www.tomislavnews.com/Foto arhiv TN

www.tomislavnews.com

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi