FOTO | Mladi iz Neuma sudjelovali na SHKM u Bjelovaru pod geslom “Gore srca”

U Bjelovaru je 17. rujna održan 11. Susret hrvatske katoličke mladeži. Organizator Susreta  pod geslom „Gore srca“ bila je Bjelovarsko-križevačka biskupija uz pomoć Ureda za mlade HBK. Svečanim euharistijskim slavljem na Gradskom nogometnom stadionu NK “Bjelovar” predsjedao je stoga bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak u koncelebraciji s brojnim nadbiskupima, biskupima i svećenicima.

Na susretu je sudjelovalo i 20-tak mladih iz naše župe Gospe od Zdravlja koji su na ovaj susret išli s don Antom Jukićem i mladima iz župe Crnač. Neumski župnik don Mladen Šutalo je bio spriječen za odlazak u Bjelovar zbog iznenadne smrti našeg sugrađanina Ilije Ilke Bjelopere.

Ukupno oko 400 mladih iz hercegovačkih župa sudjelovalo je na susretu u Bjelovaru skupa sa svojim svećenicima.

Unatoč lošim vremenskim uvjetima mladi su radosno svjedočili svoju vjeru kroz molitvu, druženje, pjesmu i zabavu.

U sklopu misnog slavlja apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua pročitao je pismo koje je uputio papa Franjo. U pismu Sveti Otac pozdravlja sve sudionike Susreta, a posebno mlade iz svih krajeva Hrvatske, BiH i drugih dijelova svijeta a koji su se okupili u Bjelovaru kako bi zajedno slavili Gospodina.

Ustanite i posvjedočite Božju ljubav koju je potrebno ugraditi u naše odnose, ustanite i branite istinu i one čiji se glas ne može čuti u društvu ustanite i posvjedočite o novome pogledu koji vam omogućava da očima punim divljenja promatrate cijeli svijet.

  FOTO | Novorenovirani caffe bar “King” u novom ruhu dočekuje svoje goste

Ustanite i posvjedočite da je kroz oprost i Božje milosrđe moguće obnoviti narušene ljudske odnose te da je moguće ponovno podignuti klonuli ljudski duh i povratiti nadu.

Ustanite i posvjedočite s radošću da Krist živi. Ljubljeni, otvorimo se Božjim iznenađenjima koji svojim svjetlom želi obasjavati naš put.

Budimo otvoreni za ono što nam želi reći također po našoj braći i sestrama. Tako ćemo pomoći jedni drugima da zajedno ustanemo i u ovom teškom povijesnom času postat ćemo proroci novih vremena punih nade“, stoji, među ostalim, u poruci koju je Papa uputio mladima.

Također, obznanjeno je i kako je sljedeći domaćin SHKM-a Gospićko-senjska biskupija.

#tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item1 {
background: url(https://mostarski.info/wp-content/uploads/2022/09/FOTO-Mladi-iz-Neuma-sudjelovali-na-SHKM-u-Bjelovaru.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item2 {
background: url(https://mostarski.info/wp-content/uploads/2022/09/1663914615_701_FOTO-Mladi-iz-Neuma-sudjelovali-na-SHKM-u-Bjelovaru.jpg) 0 0 no-repeat;
}

 

Objava FOTO | Mladi iz Neuma sudjelovali na SHKM u Bjelovaru pod geslom “Gore srca” pojavila se prvi puta na Neum.online.

neum.online

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Alem
Alemhttps://www.tnt.ba
Alem je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija naše Grupacije. Voli da piše o svom poslu, marketingu, online zaradi i putovanjima.
spot_img

Popularno danas

Opčine i gradovi