FOTO : „Mentalno zdravlje je univerzalno ljudsko pravo“

Svjetska federacija za mentalno zdravlje (WFMH ) na Svjetski dan mentalnog zdravlja – 10. listopada, 2023. godine aktualizira temu „Mentalno zdravlje je univerzalno ljudsko pravo“ kako bi unaprijedili znanje, podigli svijest i pokrenuli akcije širom svijeta koje promoviraju i štite mentalno zdravlje kao univerzalno ljudsko pravo svih ljudi.

Mentalno zdravlje je stanje mentalnog blagostanja koje ljudima omogućuje da se nose sa životnim stresovima, ostvare svoje sposobnosti, dobro uče i dobro rade te doprinose svojoj zajednici. To je sastavni dio zdravlja i dobrobiti koji podupire naše individualne i kolektivne sposobnosti da donosimo odluke, gradimo odnose i oblikujemo svijet u kojem živimo. Mentalno zdravlje je osnovno ljudsko pravo, ključno za  osobni, društveni i socio-ekonomski razvoj.

foto : „mentalno zdravlje je univerzalno ljudsko pravo“

U sklopu Doma zdravlja djeluje Centar za mentalno zdravlje koji kroz svoj rad organizira i okupacione terapije. Okupaciona-radna terapija potiče zdrav razvoj  funkcionalnih sposobnosti, koja omogućava maksimalnu neovisnost i samostalnost u aktivnostima dnevnoga života, u različitim okruženjima uz što manje ograničenja.

foto : „mentalno zdravlje je univerzalno ljudsko pravo“ foto : „mentalno zdravlje je univerzalno ljudsko pravo“

Korisnici  Centra za mentalno zdravlje  na okupacionim  terapijama izrađuju poklon rekvizite, slikarske radove i druge kreativne predmete koje izlažu na sajmovima.

Svjesni važnosti mentalnoga zdravlja, Centar za mentalno zdravlje Tomislavgrad planira kroz buduća predavanja, edukacije i radionice poboljšati kvalitetu mentalnog zdravlja stanovnika općine Tomislavgrad,  jer uz poruku Svjetska federacija za mentalno zdravlje    „Mentalno zdravlje je univerzalno ljudsko pravo“ naglasili bi i važnost potrebe ostvarenja toga prava kroz svaki dan.

foto : „mentalno zdravlje je univerzalno ljudsko pravo“ foto : „mentalno zdravlje je univerzalno ljudsko pravo“

 UPRAVA Doma zdravlja Tomislavgrad

www.tomislavnews.com

www.tomislavnews.com

Popularno danas