back to top

FOTO / Livanjska umjetnica izložila sliku na prestižnoj izložbi u Parizu

MAJA PUĐA predstavljena na jubilarnoj 120.-godišnjici izložbe SALON D’AUTOMNE u Parizu

Svečanom vernissageu 17. siječnja 2024. g. nazočilo je, uz umjetnike, oko 5. 000 uzvanika, među kojima je bio veliki broj uglednih osoba iz javnog, umjetničkog i političkog života Francuske i iz cijelog svijeta.

Salon d’Automne je neprofitna udruga umjetnika nastala 1903. godine čiji je cilj poticanje i razvoj likovne umjetnosti u svim njezinim pojavnim oblicima, a posebno kroz izložbe u Francuskoj i inozemstvu.

Organizira se kao veliki prestižni godišnji skup u Parizu koji ističe umjetnička djela u svim disciplinama, a tijekom 5 dana prosječno ga posjeti oko 50.000 posjetitelja koji vide radove odabranih par stotina umjetnika iz cijelog svijeta.

Izložba se etablirala na francuskoj likovnoj sceni kao najznačajnija izložba suvremene umjetnosti i najveće okupljanja umjetnika iz svijeta koji koriste različite stilove i tehnike, a čije su radove odabrali članovi odbora.

Svakom umjetniku je velika čast biti dijelom Salona, osobito uzevši u obzir činjenicu da su na Salonu kroz povijest od davne 1903. do danas izlagali svi svojevremeno najvažniji umjetnici: Paul Gauguin, August Renoir, Pablo Picasso, Amedeo Modigliani, Georges Braque, Marc Chagall, te kipari poput Aristide Maillol, Constantina Brancusia i Ossip Zadkinea.

Što je jedan od pokazatelja kakva je čast i značaj za umjetnika izlagati na ovako renomiranom Salonu.

foto / livanjska umjetnica izložila sliku na prestižnoj izložbi u parizu
“INFERNO” Maja Puđa

foto / livanjska umjetnica izložila sliku na prestižnoj izložbi u parizu

foto / livanjska umjetnica izložila sliku na prestižnoj izložbi u parizu

 


relax-portal.info

Popularno danas