FOTO: HBŽ dobila 22 obučena profesionalna i dobrovoljna vatrogasca

Danas 3. 4. 2023. godine, održano je polaganje ispita iz oblasti vatrogastva u Tomislavgradu kojemu su pristupila 22 vatrogasca. Svi vatrogasci su uspješno odradili praktični i teoretski dio ispita, tako da smo dobili četiri profesionalna vatrogasca i osamnaest dobrovoljnih vatrogasaca. U periodu od 27. do 31. 3. 2023. godine održana je obuka vatrogasaca s prostora Hercegbosanske županije u organizaciji Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije.

Obuka je izvedena u suradnji s Upravom za civilnu zaštitu i vatrogastvo Hercegovačko Neretvanske županije koja je osigurala predavače i ispitno povjerenstvo, dok su domaćini obuke bili Služba za civilnu zaštitu općine Tomislavgrad i Profesionalna vatrogasna postrojba Tomislavgrad. Kandidati su bili iz Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrad, Profesionalne vatrogasne postrojbe Livno, Civilne zaštite općine Glamoč, DVD sv. Ana Lištani, DVD Kupres, DVD Crvenice i ŠGD Tomislavgrad. S obukom i polaganjem ispita iz oblasti vatrogastva Uprava civilne zaštite HBŽ nastavlja s povećanjem kapaciteta broja školovanih vatrogasaca, što će se nastaviti i u narednim godinama.

U sustavu obuke koje organizira Uprava civilne zaštite Hercegbosanske županije do sada je školovano 76 profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasca s područja Hercegbosanske županije. Iako je u prethodne četiri godine broj obučenih profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca značajno povećan još uvijek je njihov broj nedovoljan za još bolje obavljanje ovog izuzetno značajnog ali teškog i opasnog posla, priopćeno je iz Vlade HBŽ.

www.tomislavnews.com

www.tomislavnews.com

Popularno danas