FOTO: Deveti je dan općeg štrajka liječnika u HBŽ! Odgovorni se ne javljaju, pacijenti ispaštaju, do kada?!

I jutros liječnici u Županijskoj bolnici u Livnu i u svim domovima zdravlja Hercegbosanske županije štrajkaju i nitko ih od odgovornih i prozvanih  iz vlasti  “ne doživljava”, ne javlja im se na razgovor, na dogovor. Pacijenti ispaštaju?

Deveti je dan generalnog štrajka liječnika u Hercegbosanskoj županije, a štrajk je po Zakonu o štrajku i Pravilniku, što znači da rade hitna služba, primaju se trudnice, djeca…sve što treba, a prema odredbama Pravilnika i Zakona o generalnom štrajku liječnika.

Sindikat liječnika je prema zakonu o štrajku potpisao sporazume s rukovodstvom zdravstvenih ustanova o poslovima koji se ne smiju prekidati za vrijeme štrajka.

Povod za ovakvu odluku su dvogodišnje odugovlačenje početka pregovora o novom kolektivnom ugovoru, potpuno ignoriranje od strane Vlade Hercegbosanske županije i resornog ministarstva da se pokrene proces kolektivnog pregovaranja, najniža satnica u djelatnosti zdravstva u Federaciji BiH te kašnjenje s isplatom 4 plaće u Domu zdravlja Drvar.

foto: deveti je dan općeg štrajka liječnika u hbž! odgovorni se ne javljaju, pacijenti ispaštaju, do kada?!

Liječnici jutros (utorak) ispred Županijske bolnice Livno

Štrajk će, tako su na početku rekli u Sindikatu, trajati do ispunjena zahtijeva, a osobe izvan zdravstva na području HBŽ,  posebno pacijenti, ne razumiju kako se ne mogu ispuniti ovi zahtjevi, u čemu je problem?

Imaju li odgovorni u vlasti potrebu za dogovorom s liječnicima, za odgovorom na postavljene zahtjeve?

Do kada će pacijenti ispaštati i brine li to koga, osim pacijenata i njihovih obitelji?

HALO, HALO, ODGOVORNI!

tomislavnews

livnovine.com

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Šta vidjeti u Mostaru