back to top

FOTO ČESTITKA: Proslava Dana općine Tomislavgrad!

Dan općine Tomislavgrad je svečano obilježen programom u čast polaganja kamena temeljca za izgradnju spomen-bazilike, čija stoljetna obljetnica se slavi danas.

Svečanost je započela polaganjem vijenaca ispred spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, uz predstavnike općine Tomislavgrad, Vlade i Skupštine Hercegbosanske županije, udruge iz Domovinskog rata te izaslanstva gradova i općina iz RH i BiH. Nakon toga, održana je prigodna molitva duvanjskog gvardijana fra Bože Milića, a potom i Svečana sjednica Općinskog vijeća u kino dvorani Kulturno-informativnog centra.

Nazočni su bili predstavnici federalne i županijske vlasti, kulturnih i vjerskih institucija, javnih poduzeća i ustanova, kao i drugi uzvanici. Obratili su im se predsjednik OV Ilija Papić, općinski načelnik Ivan Buntić, federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder te predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin.

U sklopu sjednice prikazan je video prilog o prošlogodišnjim projektima i aktivnostima, najavljeno je daljnje djelovanje lokalne uprave. Dodijeljena su Općinska javna priznanja Ani Ljubas i bračnom paru Dragi i Miji Matić, uz inspirativne govore zahvale. Općinska družba “Braća Hrvatskoga Zmaja” uručila je općinskom načelniku zmajsku povelju kao trajno sjećanje na 100 godina spomen-bazilike.

Članovi ansambla Lux Pacis i Frame Tomislavgrad svojim su pjevanjem uveličali svečanu proslavu. Uprava Općine Tomislavgrad čestitala je Dan općine svim Duvnjacima. www.tomislavnews.com

Izvor: ( www.tomislavnews.com / Mostarski.info )

Popularno danas