back to top

FMGG Livno: Poziv na koncert ‘U sjećanje na Davida’

Vrijeme korizme je vrijeme razmišljanja o Božjoj ljubavi prema čovjeku koja je svoj vrhunac doživjela u Kristovoj muci i smrti na križu.
.
Razmišljajući o Kalvariji ne možemo se ne sjetiti boli koju je doživjela Sveta Majka Kristova gledajući muku i smrt svoga Sina.
.
Koncert ‘U sjećanje na Davida’ posvećen je svim majkama koje su poput Majke Božje doživjele gubitak djeteta, ali su s pogledom na Kristov križ našle snagu nastaviti živjeti i činiti dobro.
.
Jedna od takvih majki je i Nevenka Gotovac Gritz.
.
Nevenka je, nažalost, doživjela ono što nijedna majka ne bi smjela doživjeti, izgubila je jedinog sina. Njezin sin David Gritz bio je jedan od sedam ljudi ubijenih u terorističkom bombaškom napadu na Hebrejsko sveučilište u Jeruzalemu 2002. godine.
.
Dvadeset četverogodišnji David Gritz usporedo je magistrirao na Filozofskom fakultetu i na Fakultetu političkih znanosti u Parizu, a u trenutku tragedije nalazio se na studentskoj razmjeni na sveučilištu u Jeruzalemu.
.
Budući da je David Gritz bio izuzetan student, poliglot, ali i nadasve talentiran glazbenik, njegova majka Nevenka Gritz potporom i poticajima mladim glazbenicima nastoji podupirati snove drugih mladih ljudi.
.
Nevenka Gotovac Gritz, Livanjka, povjesničarka umjetnosti koja već dugi niz godina živi u Parizu, dugogodišnja je prijateljica Franjevačkoga muzeja i galerije Gorica – Livno.
.
Poznata pariška umjetnica muzeju je darovala zbirku kolaža koji su danas dio stalnog muzejskog postava. Muzeju je poklonila i piano želeći da taj instrument bude na raspolaganju svim mladim glazbenicima grada Livna.
.
David Gritz ostavio je duboki trag u životima svih koji su ga poznavali, a njegova majka svojim životom i radom nastoji očuvati sjećanje na njega, pa vas, dragi Livnjaci, pozivamo da nam se u subotu, 1. travnja 2023. godine u 19 sati pridružite na koncertu koji priređujemo u sjećanje na život ovog izvanrednog mladića.
fmgg livno: poziv na koncert ‘u sjećanje na davida’
.
Franjevački muzej i galerija Gorica Livno
fmgg livno: poziv na koncert ‘u sjećanje na davida’

relax-portal.info

Popularno danas