FMGG Livno obilježava ‘Museum Selfie Day’

Tekst: Mario Loncar, FOTO FENA /Franjevački muzej i galerija Gorica – Livno

LIVNO, 18. siječnja (FENA) – U Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica (FMGG) Livno u srijedu je obilježen “Museum Selfie Day” kojim se naglašava važnost uživanja u umjetnosti, znanosti, fotografiji i drugim formama umjetnosti u muzejima.

Kako su za Fenu kazali iz spomenutog muzeja, riječ je o danu kad muzeji nastoje privući širu publiku i podsjetiti je na važnu ulogu koju muzeji imaju u društvu.

“Ideja Museum Selfie Dana je poziv na zabavu, ali i naglašavanje važnosti uživanja u umjetnosti, znanosti, fotografiji i drugim formama umjetnosti u muzejima. Poznato je da većina muzeja negoduje pri slikanju izložbenih primjeraka, no sve više muzeja po svijetu se uključuje u ovu akciju, gdje otvoreno poziva svoje posjetitelje na fotografiranje (sebe) unutar muzeja”, istaknuli su iz FMGG-a Livno.

Napominju kako na taj način muzeji potiču posjetitelje da naprave selfie pored svog omiljenog umjetničkog djela kako bi promicali svijest o vrijednoj baštini i značajnim djelima pohranjenih u muzejima.

Osim odlaska u muzej na selfie, ideja koja stoji iza ovog obilježavanja nije, kažu, samo slikanje umjetnosti već je to i podsjetnik na trenutak i sva iskustva koja su se dogodila tijekom posjeta.

“Museum Selfie Day je lijepa prilika da učinimo dan drugačijim, naučimo nešto novo, postanemo kreativni i nađemo vrijeme za susret s dragim prijateljima”, poručuju iz FMGG-a.

  Napali Matu Rimca jer je Livno proglasio Bosnom: ‘Nikada nije bilo, niti će biti…‘; No, povjesničari kažu drugačije
francon trade livno

relax-portal.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi